Βαράγκης: Προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης εξαγωγών

Η διοίκηση της Βαράγκης υπογραμμίζει ότι δεν δύναται να εκτιμήσει την πορεία της αγοράς ούτε το χρονικό ορίζοντα της συνεχιζόμενης ύφεσης. Προσήλωση στις εξαγωγές και τον έλεγχο δαπανών.

Βαράγκης: Προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυσης εξαγωγών

Στην περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και στους αυστηρούς ελέγχους των δαπανών προσβλέπει η Βαράγκης ώστε να αρθούν οι λόγοι που έχουν οδηγήσει τη μετοχή στην κατηγορία επιτήρησης. 

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την από 9 Απριλίου 2010 συνεδρίασή του αποφάσισε την μεταφορά της Εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. δεδομένου ότι οι ζημίες της χρήσης 1.1.2009 έως 31.12.2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των λόγων που οδήγησαν στην υπαγωγή της εταιρίας στην κατηγορία της Επιτήρησης, δεδομένης της αστάθειας και αβεβαιότητας στις οικονομίες της Ευρωζώνης και στην Ελληνική οικονομία και των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών για το 2013 που συγκλίνουν προς ακόμα μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, η Διοίκηση του Ομίλου δεν δύναται να εκτιμήσει την πορεία της αγοράς ούτε το χρονικό ορίζοντα της συνεχιζόμενης ύφεσης. Με δεδομένες τις αντίξοες συνθήκες, η Εταιρία, για να αποκλιμακώσει τις πιέσεις, έχει διαμορφώσει την ακόλουθη στρατηγική:

Για την κατά το δυνατόν αντιμετώπιση της κρίσης και τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεών της στα μεγέθη της Εταιρίας, η Διοίκηση του Ομίλου συνεχίζει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και την ανάληψη ειδικών έργων, ιδίως στην περιοχή του Αραβικού κόσμου και σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης έργων στην περιοχή αυτή.

Επιπλέον συνεχίζεται και το 2013, ο αυστηρός έλεγχος τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων δαπανών, δίχως να επηρεασθεί το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και προϊόντων.

Παράλληλα ο Όμιλος συνεχίζει να θεωρεί προτεραιότητα του την χρηματοοικονομική διάρθρωση δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στον έλεγχο των αποθεμάτων και στη διασφάλιση των απαιτήσεων.

Τέλος, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας της 12.3.2013 αποφάσισε την έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές ύψους μέχρι €2,5εκ. σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες προς υλοποίηση της εν λόγω απόφασης καθώς και να προχωρήσει στην έκδοση του δανείου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v