Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου

Στο 12% η συμμετοχή των ιδιωτών. Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ των 457,1 εκατ. ευρώ. Υπερκάλυψη κατά 5 φορές της ιδιωτικής τοποθέτησης. Τα ποσά που προσφέρθηκαν από ιδιώτες. Η αναλογία των warrants.

Alpha Bank: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε, όπως όλα δείχνουν, η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank  καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά που προσφέρθηκαν από παλαιούς και νέους μετόχους στην αύξηση με δικαίωμα προτίμησης και στην ιδιωτική τοποθέτηση ξεπέρασαν τα 550 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η Alpha Bank επιτυγχάνει με άνεση το στόχο κάλυψης από ιδιώτες του 12% της αύξησης των 4,57 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου καλύπτει το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών από την ΑΜΚ χωρίς να εκδώσει CoCos.

Ειδικότερα η αύξηση με δικαίωμα προτίμησης στους παλαιούς μετόχους ύψους ως 457,1 εκατ. ευρώ, καλύφθηκε πλήρως ενώ στην ιδιωτική τοποθέτηση υπήρξε υπερκάλυψη κατά 5 φορές.

Δηλαδή συγκεντρώθηκαν περίπου 465 εκατ. ευρώ ενώ η Alpha Bank ζητούσε 92,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά ως εκ τούτου συγκεντρώθηκε πάνω από 920 εκατ. ευρώ (υπερκάλυψη κατά 1,6 φορές). 

Σημειώνεται ότι με βάση τους όρους της αύξησης, η Alpha μπορεί να πάρει από ιδιώτες ως 550 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 12% της αύξησης κεφαλαίου των 4,57 δισ. ευρώ. Οι ιδιώτες επενδυτές που μπήκαν στην ΑΜΚ θα λάβουν για κάθε 1 νέα μετοχή 1 warrant που τους δίνει το δικαίωμα να αγοράσουν μελλοντικά 7,33 μετοχές Alpha κυριότητας του ΤΧΣ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v