Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαντζούνης: Στόχος η διανομή μερισμάτων

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, εξέλιξη που θα της επιτρέψει να επαναδιανείμει μερίσματα, φαίνεται ότι είναι ο επόμενος στόχος της διοίκησης της τράπεζας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτριο Μαντζούνη.

Μαντζούνης: Στόχος η διανομή μερισμάτων
Την ευχή να επανέλθουν οι καλοί καιροί και η Alpha Bank να διανείμει και πάλι μέρισμα όπως έκανε επί 60 συναπτά έτη διατύπωσε ο κ. Δ. Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κρούοντας το καμπανάκι έναρξης της σημερινής συνεδρίασης της Σοφοκλέους.

Ο κ. Μαντζούνης, αφού ευχαρίστησε το Χ.Α. για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, άφησε να διαφανεί ότι επόμενος στόχος της διοίκησης είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, δυνατότητα που θα της επιτρέψει να επαναδιανείμει μερίσματα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική τόσο γιατί εισέρχεται στην τελική της φάση η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, εξέλιξη που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία αλλά και τη χρηματιστηριακή αγορά, όσο και γιατί ξεκινάει η διαπραγμάτευση ενός νέου προϊόντος όπως είναι τα warrants.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης της Alpha, επισήμανε ο κ. Λαζαρίδης, αποδεικνύει ότι το Χ.Α. παραμένει σημαντικό εργαλείο άντλησης ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευσή τους στο ταμπλό οι νέες μετοχές της Alpha Bank που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τα warrants τα οποία έλαβαν οι ιδιώτες επενδυτές που συμμετείχαν στην αύξηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v