ΕΛΤΡΑΚ:Κρίσιμο το ξεκίνημα των οδικών αξόνων

Ο CEO της εισηγμένης τόνισε πως κατά τα 31 χρόνια λειτουργίας της ΕΛΤΡΑΚ, μόνο το 2012 δεν κατάφερε να βγάλει κέρδη, ωστόσο τόνισε πως «έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε και να νοικοκυρέψουμε την εταιρεία.

ΕΛΤΡΑΚ:Κρίσιμο το ξεκίνημα των οδικών αξόνων
«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, για πρώτη φορά βλέπουμε πως υπάρχει κάποια ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και από άλλα σημεία βλέπουμε πως είναι δυνατόν να ξεκινήσουν και πάλι οι μεγάλοι οδικοί άξονες μετά το καλοκαίρι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΡΑΚ κ. Γεώργιος Κόλλιας.

Ο CEO της εισηγμένης τόνισε πως κατά τα 31 χρόνια λειτουργίας της ΕΛΤΡΑΚ, μόνο το 2012 δεν κατάφερε να βγάλει κέρδη, ωστόσο τόνισε πως «έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε και να νοικοκυρέψουμε την εταιρεία σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πάμε πολύ καλύτερα στο μέλλον, σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα έργα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα έχουμε πολύ δουλειά για τα επόμενα πέντε με επτά χρόνια.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους τέσσερις οδικούς άξονες, αλλά και για δεκάδες άλλα μικρότερα έργα. Η επανεκκίνηση των έργων θα βοηθήσει πέρα από τη δραστηριότητα των χωματουργικών μηχανημάτων της Caterpillar, και τις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου».

Η διοίκηση της ΕΛΤΡΑΚ αναφέρθηκε επίσης και στις κινήσεις που γίνονται για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου τους με νέα προϊόντα, πράγμα που έγινε με την ΕΛΤΡΕΚΚΑ (νέες αντιπροσωπείες) όσο και με τη μητρική ΕΛΤΡΑΚ που επεκτάθηκε φέτος στο μέτωπο των ανυψωτικών μηχανημάτων, συνάπτοντας συνεργασία με την Hyster.

«Όχι δεν είναι μια συνεργασία που μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Caterpillar, ωστόσο θα μπορούσε να αποδώσει σημαντικά σε βάθος χρόνου» απάντησαν τα στελέχη της ΕΛΤΡΑΚ σε σχετική μας ερώτηση, συμπληρώνοντας: «Την συγκεκριμένη αντιπροσωπία την αποκτήσαμε έναντι ενός ευρώ. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι με την υπάρχουσα υποδομή μπορούμε να αντέξουμε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα κύκλου εργασιών. Για το λόγο αυτό, την ώρα που κάποιοι ανταγωνιστές μας έχουν προβλήματα, εμείς κοιτάζουμε να εκμεταλλευθούμε τις ευκαιρίες της κρίσης και να ενισχύσουμε το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα».

Μεταξύ των άλλων, η διοίκηση της εισηγμένης:

• Σημείωσε τη δραστική υποχώρηση του καθαρού δανεισμού του ομίλου μέσα στο 2012.

• Ανέφερε πως οι όποιες επισφάλειες δεν προκύπτουν από νέες πωλήσεις (έρχονται από το παρελθόν) και πως συνολικά βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v