Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Κάλυψη της ΑΜΚ κατά 15% με €1,1 δισ.

Ποσό που προσεγγίζει το 1,1 δισ. ευρώ συγκέντρωσε από ιδιώτες η Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, η κάλυψη φτάνει το 15%. Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον ξένων αλλά και εγχώριων επενδυτών.

Πειραιώς: Κάλυψη της ΑΜΚ κατά 15% με €1,1 δισ.

Ιδιωτικά κεφάλαια 1,1 δισ. ευρώ, ήτοι 15% της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 7,33 δισ. ευρώ προσελκύει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ζήτηση, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, από επενδυτές του εξωτερικού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, ενώ έντονη εμφανίζεται η συμμετοχή των εγχώριων επενδυτών όπως και των μικρομετόχων της τράπεζας. Η άσκηση των δικαιωμάτων θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη, οπότε θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στο επιτελείο της τράπεζας επικρατεί μεν αισιοδοξία, ωστόσο σχολιάζουν ότι "πρέπει να περιμένουμε έως την τελευταία στιγμή".

Ισχυροί σύμμαχοι

Βασικοί πυλώνες που στηρίζουν τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Τράπεζας Πειραιώς είναι, όπως εξάλλου είναι γνωστό, ο πορτογαλικός τραπεζικός όμιλος BCP, που τοποθετεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς 400 εκατ. ευρώ, και η γαλλική Societe Generale, που βάζει κεφάλαια 170 εκατ. ευρώ.

Στήριξη στην τράπεζα παρέχει μέσω της τοποθέτησης στην αύξηση και το τσεχικό fund PPF, ο ισχυρός άνδρας του οποίου (Γίρι Σμέιτς) έχει αποφασίσει να στηρίξει την επένδυση στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Μεγάλο, όμως, όπως το χαρακτηρίζουν, ήταν και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, η συνολική προσφορά των οποίων ήταν τριπλάσια από το ύψος εκείνων που ζητούσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Με την τυπική ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου Πειραιώς κλείνει το κεφάλαιο της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών και ανοίγει με ταχείς ρυθμούς η πώληση των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ξεκινώντας από το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v