Σκλαβενίτης: Σε προχωρημένες επαφές με Δούκα

Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία η οποία αφορά στα καταστήματα της Δούκας τα οποία είναι ιδιόκτητα. Προχωρά και η αυτόνομη οργανική ανάπτυξη με τη δημιουργία 14 νέων καταστημάτων.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Σκλαβενίτης: Σε προχωρημένες επαφές με Δούκα

Σε προχωρημένες επαφές με την αλυσίδα Δούκας βρίσκεται η αλυσίδα Σκλαβενίτης. Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων είναι η απόκτηση – εξαγορά από την Σκλαβενίτης μέρος του δικτύου των έξι καταστημάτων που διατηρεί σήμερα η εταιρεία "Τρόφιμα Ηλίας Δούκας" και το οποίο εκτείνεται στα Νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία η οποία αφορά στα καταστήματα της Δούκας τα οποία είναι ιδιόκτητα. Σημειώνεται ότι ο τζίρος της τελευταίας (σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του 2011) έφτασε στα 40,47 εκατ. ευρώ από 41,26 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 669 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 254 χιλ. ευρώ το 2010.

Εκτός από την επέκταση του δικτύου της μέσω εξαγοράς υπαρχόντων καταστημάτων από τον ανταγωνισμό, η αλυσίδα Σκλαβενίτης συνεχίζει και την αυτόνομη οργανική ανάπτυξη της με στόχο την κάλυψη περιοχών του νομού Αττικής όπου δεν έχει παρουσία.

Στο πλαίσιο αυτό, το φετινό αναπτυξιακό πλάνο προβλέπει την ενίσχυση του δικτύου της με συνολικά 14 νέα καταστήματα. Ήδη από τις αρχές της χρονιάς έχει λειτουργήσει 1 κατάστημα στον Κολωνό ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ενισχυθεί με ακόμη 13 καταστήματα, κάποια εκ των οποίων θα προέρχονται και από το deal με τη Δούκας. Σήμερα, η αλυσίδα αριθμεί 87 καταστήματα τα οποία βρίσκονται στην Αττική, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το δίκτυό της θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 100 καταστημάτων.

Σε ότι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών, οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης διαμορφώθηκαν στα 1,23 δισ. ευρώ από 1,26 δισ. ευρώ το 2011, τα κέρδη μετά φόρων της άγγιξαν τα 12,184 εκ. ευρώ από 13,937 εκ. ευρώ το 2011.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος απασχολούσε την 31/12/2012, 7.467 εργαζομένους. Σχετικά με την πορεία των εργασιών της το πρώτο πεντάμηνο του έτους, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πωλήσεις της κινούνται στα περσινά επίπεδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v