ΔΕΠΑ:Δίκτυο πρατηρίων αερίου για αυτοκίνητα

Η παρουσίαση της νέας δραστηριότητας της ΔΕΠΑ με τον τίτλο FISIKON, έγινε προχθές Τετάρτη σε εκδήλωση με την παρουσία του υπουργού και του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Παπαγεωργίου.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
ΔΕΠΑ:Δίκτυο πρατηρίων αερίου για αυτοκίνητα

Με με το άνοιγμα 6-7 πρατηρίων φυσικού αερίου κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης εντός του 2013, η ΔΕΠΑ εισέρχεται δυναμικά στον τομέα της αεριοκίνησης, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήδη η εταιρεία φυσικού αερίου τροφοδοτεί με φυσικό αέριο περίπου 600 αστικά λεωφορεία στην Αττική και ακόμη 120 απορριματοφόρα. Όσα δε οχήματα ιδιωτικά ή δημόσιας χρήσης έχουν μετατραπεί και για χρήση φυσικού αερίου, τροφοδοτούνταν μέχρι τώρα από τους σταθμούς ανεφοδιασμού της ΔΕΠΑ στην Ανθούσα και στο Ίλιον.

Η παρουσίαση της νέας δραστηριότητας της ΔΕΠΑ με τον τίτλο FISIKON, έγινε προχθές Τετάρτη σε εκδήλωση με την παρουσία του υπουργού και του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Παπαγεωργίου.

Τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης, όσο και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς τους, τόνισαν τα μοναδικά χαρακτηριστικά που προσφέρει το φυσικό αέριο σε συμπιεσμένη μορφή (Compressed Natural Gas - CNG) για την κίνηση των οχημάτων, καθώς εκπέμπουν μειωμένα σωματίδια (καπνός), ενώ αποτελεί πολύ πιο οικονομική λύση συγκριτικά με τα υγρά καύσιμα

Πολλαπλά αναμένονται επίσης τα οφέλη για την πραγματική οικονομία, μεταξύ των οποίων, αναβαθμισμένα πρατήρια καυσίμων, τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της φθηνότερης διακίνησης εμπορευμάτων. Παράλληλα, η εφαρμογή του στους εμπορικούς και επαγγελματικούς στόλους εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το στρατηγικό στόχο της χώρας μας να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο και πύλη εισόδου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου, η αυτοκίνηση με χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) είναι με τα σημερινά δεδομένα βιώσιμη και εφικτή εναλλακτική πρόταση στα συμβατικά καύσιμα. Προσέθεσε μάλιστα πως η νέα τεχνολογία πρέπει να μπει στη ζωή και την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Καταλήγοντας ο υφυπουργός ΠΕΚΑ είπε ότι νέα πρατήρια ανοίγουν σύντομα σε όλες τις περιοχές που περιλαμβάνει το δίκτυο φυσικού αερίου, νέες ευκαιρίες και κυρίως νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v