ΕΕΤΤ: Ενέκρινε 21 προγράμματα του ΟΤΕ

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών από τις αρχές του έτους 2013 μέχρι σήμερα έχει εξετάσει συνολικά 70 συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, από τα οποία 62 έχουν εγκριθεί ενώ 8 έχουν απορριφθεί.

  • Της Μάρως Τσαντήλα
ΕΕΤΤ: Ενέκρινε 21 προγράμματα του ΟΤΕ
Στο ακουστικό του αναμένει ακόμη ο ΟΤΕ καθώς, μπορεί μεν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην χθεσινή της ολομέλεια να ενέκρινε 21 συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα, ωστόσο ο Οργανισμός αναμένει ακόμη την έγκριση μεγάλου αριθμού οικονομικών προγραμμάτων τα οποία έχει επίσης καταθέσει για έγκριση.

Μάλιστα κάποια από τα προγράμματα που περιμένουν ακόμη την έγκρισή τους είναι μεταξύ αυτών που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον ΟΤΕ καθώς περιλαμβάνουν σημαντικά κομμάτια της εμπορικής του πολιτικής.

Η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής πρόκειται να γίνει την επόμενη Πέμπτη, στις 18 Ιουλίου, και σε αυτή, εκτός απροόπτου, αναμένεται να εγκριθούν και τα εναπομείναντα πακέτα. Η έγκριση και των υπολοίπων οικονομικών προγραμμάτων αναμένεται με αγωνία από τον ΟΤΕ που θέλει να ενισχύσει την προϊοντική του φαρέτρα την ώρα που ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και σκληρότερος.

«Μπλόκο» σε 4 πακέτα

Πάντως χθες η ΕΕΤΤ απέρριψε 4 οικονομικά προγράμματα κρίνοντας ότι προκαλούσαν συμπίεση του περιθωρίου κέρδους σε βάρος των ανταγωνιστών του.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών από τις αρχές του έτους 2013 μέχρι σήμερα έχει εξετάσει συνολικά 70 συνδυαστικά οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ, από τα οποία 62 έχουν εγκριθεί ενώ 8 έχουν απορριφθεί.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι το κάθε οικονομικό πρόγραμμα που προτείνει ο ΟΤΕ εξετάζεται ξεχωριστά ωστόσο, σημειώνει, ο χρόνος εξέτασης εξαρτάται από την πληρότητα των στοιχείων που αφορούν το εκάστοτε πρόγραμμα αλλά και το πότε αυτά δίνονται στην ΕΕΤΤ.

Στελέχη του ΟΤΕ πολλές φορές έχουν καταλογίσει στην ΕΕΤΤ ότι καθυστερεί την εξέταση των προτεινόμενων οικονομικών προγραμμάτων με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να μην έχει την δυνατότητα να ανταγωνιστεί τα προγράμματα που βγάζουν στην αγορά οι υπόλοιπες εταιρείες.

Η συνήθης απάντηση της ΕΕΤΤ στις αναφορές αυτές είναι ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε ελλείψεις που παρουσιάζουν τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο ΟΤΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v