Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Εκλογή του νέου ΔΣ

Η Γενική Συνέλευση της Euromedica προχώρησε στην εκλογή του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με στρατηγικό επενδυτή

Euromedica: Εκλογή του νέου ΔΣ

Στην εκλογή του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε στις 24/7 η Γενική Συνέλευση της Euromedica.

Αναλυτικά, στην εν λόγω συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 6ο: Έγκριση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου μεταξύ της Εταιρίας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Επί του 6ου θέματος η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με ψήφους 14.001.144 υπέρ και 2.222.164 αποχή την από 3.12.2012 σύμβαση εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου μεταξύ της Εταιρίας ως εργοδότριας, και του κ. Πέτρου Λυριντζή ως «Επικεφαλής Αναδιάρθρωσης» της Εταιρίας.

Θέμα 7ο: Εκλογή νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου

Επί του 7ου θέματος η Γενική Συνέλευση εξέλεξε με ψήφους 14.001.144 υπέρ και 2.222.164 αποχή ως μέλη του νέου ∆ιοικητικού Συμβουλίου τους εξής:

*Βασίλειο Βασκαντήρα του Δημητρίου,
*Σπυρίδωνα Κοτρώτσιο του Ηλία,
*Νικόλαο Λιακουνάκο του Θωμά,
*Πέτρο Λυριντζή του Iωάννη,
*Βασιλική Σταματάκητου Νικολάου,
*Ιωάννη Σωσσίδη του Γεωργίου,
*Βασίλειο Τσιμπικάκη του Σεραφείμ,

καθώς επίσης και, ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους:

8. Κωνσταντίνο Λεόντιο του Δημητρίου και

9. Μαρία Κοντομού του Ευαγγέλου ως ανεξάρτητα μέλη.

Η θητεία του νέου ∆ιοικητικού Συμβουλίου θα είναι τριετής, ήτοι έως την 24.7.2016, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι τη σύγκληση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, που θα κληθεί να εγκρίνει τον ισολογισμό του τρίτου έτους, δηλαδή της χρήσεως 2016, εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2017.

Θέμα 8ο: Εκλογή μελών επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και Διαχείρισης Κινδύνων

Επί του 8ου θέματος η Γενική Συνέλευση όρισε με ψήφους 14.001.144 υπέρ και 2.222.164 αποχή ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρίας, τους κ.κ. Λεόντιο Κωνσταντίνο του Δημητρίου, Λυριντζή Πέτρο του Ιωάννη και Σωσσίδη Ιωάννη του Γεωργίου.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση όρισε με ψήφους 14.001.144 υπέρ και 2.222.164 αποχή ως μέλη της επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαχείρισης Κινδύνων, τους κ.κ. Καφύρα Κωνσταντίνο, Νικήτα Ιωάννη και Κατσαρού Παρασκευή με μονοετή θητεία, και συγκεκριμένα έως την επόμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.

Θέμα 9ο: Λήψη απόφασης για την υιοθέτηση πρόσφορων μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 47 Ν. 2190/1920 για την βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρίας

Επί του 9ου θέματος η Γενική Συνέλευση με ψήφους 14.001.144 υπέρ και 2.222.164 αποχή ενέκρινε τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου για την υιοθέτηση πρόσφορων μέτρων σύμφωνα με το άρθρο 47 Ν. 2190/1920 για την βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Εταιρίας και αποφάσισε τη συνέχιση των ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου στο ίδιο πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει από τα τραπεζικά ιδρύματα, στη βάση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων, την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και την ανακατάταξη των βραχυπρόθεσμων δανείων σε μακροπρόθεσμα, με σκοπό την σύγκλιση του χρόνου αποπληρωμής τους με τον εμπορικό κύκλο της Εταιρίας.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Εταιρία, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις της Διοίκησης με στρατηγικό επενδυτή από το εξωτερικό και οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του νέου σχήματος, υπό το πρίσμα των πρόσφατων ανακοινώσεων του αρμοδίου υπουργείου σχετικά με τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τη συνεργασία του με τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας εκτιμάται ότι θα βελτιώσει σημαντικά την κεφαλαιακή διάρθρωση της Εταιρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επεσήμανε προς τη Γενική Συνέλευση ως πρόσφορη λύση την ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης μέσα από Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ωστόσο δεδομένων των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά χρήματος και κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει τις διερευνητικές ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό το θέμα θα επανεξετασθεί σε περίπτωση που οι ανωτέρω ενέργειες δεν ευοδωθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v