Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 50% βλέπει το κούρεμα στην Κύπρου ο Μιχαηλίδης

Την εκτίμηση ότι το κούρεμα που θα προκύψει μετά την αξιολόγηση των στοιχείων της έκθεσης της KPMG Λονδίνου, σε σχέση με την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας Κύπρου θα ανέρχεται περίπου στο 50%, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλής Μιχαηλίδης.

Στο 50% βλέπει το κούρεμα στην Κύπρου ο Μιχαηλίδης
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλής Μιχαηλίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κούρεμα που θα προκύψει μετά την αξιολόγηση των στοιχείων της έκθεσης της KPMG Λονδίνου, σε σχέση με την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας Κύπρου θα ανέρχεται περίπου στο 50%.

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, μιλώντας σε μεσημβρινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο κ. Μιχαηλίδης που κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το κούρεμα που θα προκύψει με βάση την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της ΒΟCY θα κυμαίνεται γύρω στο 50%, ανέφερε ότι και η δική του εκτίμηση είναι στο πλαίσιο αυτό, αποφεύγοντας να πει κατηγορηματικά ότι αυτό θα είναι το τελικό ποσοστό του κουρέματος.

Αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα του διαχωρισμού της Τράπεζας Κύπρου σε εμπορική και επενδυτική και κληθείς να σχολιάσει σημερινές δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το ΔΣ προχωρεί προς αυτή την κατεύθυνση, ανεξάρτητα των πολιτικών αντιδράσεων, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο διαχωρισμός αποτελεί μονόδρομο, στα εισαγωγικά, όπως σημείωσε για την τράπεζα.

Χαρακτήρισε αυτή τη στιγμή τη λύση του διαχωρισμού ως την καλύτερη. Εξήγησε ότι ο διαχωρισμός της BOCY εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Κύπρου το οποίο θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα δοθεί στη νέα διοίκηση της τράπεζας που θα προέλθει από τους νέους μεγαλομετόχους.

Ερωτηθείς ποιο θα είναι το νομικό πλαίσιο της νέας τράπεζας ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες.

Επιβεβαίωσε ότι το ΔΣ αποφάσισε να παρατείνει τη χρονική διάρκεια του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης, με βάση τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί σήμερα με την ΕΤΥΚ και εξέφρασε ικανοποίηση από το γεγονός ότι η βελτίωση του σχεδίου συνέβαλε ώστε να αποτραπούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και να συνεχίσει η Τράπεζα Κύπρου την απρόσκοπτη πορεία της με προτεραιότητα την έξοδο της από το καθεστώς εξυγίανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v