Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταφορά με «νόημα» του φαρμακείου Μαρινόπουλος

Η αποχώρηση του φαρμακείου από το ιστορικό κέντρο, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιχειρήσεων που απομακρύνονται (Μπακάκος, Zara τραπεζικά υποκαταστήματα κ.ά.) από την περιοχή. Γιατί γίνεται η μετεγκατάσταση στον Αλιμο.

Μεταφορά με «νόημα» του φαρμακείου Μαρινόπουλος

Σε μια κίνηση με διπλό συμβολισμό προχωρά ο όμιλος Μαρινόπουλου, αποφασίζοντας να μεταφέρει το ιστορικό φαρμακείο της οικογένειας από την Ομόνοια στον Άλιμο, και μάλιστα να το τοποθετήσει σε όμορο χώρο με το mega κατάστημα Carrefour Μαρινόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φαρμακείο της οδού Πατησίων, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την αγορά της περιοχής αντιμετώπιζε εδώ και καιρό τις επιπτώσεις της απαξίωσης της Ομόνοιας ως εμπορικής πιάτσας, αλλά και της συνολικής υποβάθμισης της περιοχής. Η αποχώρηση δε από το ιστορικό κέντρο, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιχειρήσεων που απομακρύνονται (Μπακάκος, Zara τραπεζικά υποκαταστήματα κ.α.).

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω φαρμακείο αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας στα τέλη του 19ου αιώνα, η οποία έμελλε να πλαισιωθεί αργότερα τόσο από τη βιομηχανική ΦΑΜΑΡ, όσο και από τις λιανεμπορικές δραστηριότητες της οικογένειας.

Ετσι, η διατήρηση και μετεγκατάσταση του μεταφράζεται ως κίνηση συμβολισμού για την πορεία του ομίλου μέσα στο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζεται με τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά φαρμάκου και λιανικής.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δεν είναι τυχαία η επιλογή εγκατάστασης του φαρμακείου στον Aλιμο και μάλιστα, πλησίον του Carrefour Μαρινόπουλος. Εκτός από την εκμετάλλευση της εμπορικής κίνησης από το σούπερ μάρκετ, η τοποθέτηση του φαρμακείου Μαρινόπουλου εκεί, υπογραμμίζει την εξέλιξη προώθησης των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κίνηση που αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά από το φετινό Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο επικεφαλής της Carrefour Μαρινόπουλος, κ. Loubere έχει πολλάκις τοποθετηθεί υπέρ του ανοίγματος της συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων προς το σούπερ μάρκετ. Τέλος εκτιμάται ότι στη νέα εποχή η ΦΑΜΑΡ με την τεχνογνωσία στην παραγωγή αλλά και τη διανομή φαρμακευτικών σκευασμάτων θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην εξυπηρέτηση του καναλιού των σούπερ μάρκετ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v