Compucon: Εξετάζει ΑΜΚ για άρση επιτήρησης

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εξετάζει η Compucon, σε συνδυασμό με τις κινήσεις εξυγίανσης που υλοποιεί, προκειμένου να επιτύχει την έξοδο των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης.

Compucon: Εξετάζει ΑΜΚ για άρση επιτήρησης
Τις κινήσεις εξυγίανσης τόσο σε λειτουργικό όσο και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, επιδιώκοντας συμφωνίες αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων συμβατές με τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζει η Compucon, με στόχο την άρση της επιτήρησης.

Στο πλαίσιο αυτό και με σκοπό τη βελτίωση της αρνητικής καθαρής θέσης της, η γενική συνέλευση των μετόχων της ενέκρινε την ανάθεση αρμοδιότητας στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να ορίσει το ακριβές ύψος και τον τρόπο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στο προσεχές μέλλον και να κάνει τη σχετική εισήγηση για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα αποφασίσει σχετικά.

Όπως σημειώνει η εταιρία, το Α' εξάμηνο του 2013, η μείωση του κύκλου εργασιών, ως αποτέλεσμα της διαρκούς ύφεσης στον τομέα δραστηριότητας της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο, σε συνδυασμό με τη διενέργεια προβλέψεων, επιβάρυναν τα λειτουργικά αποτελέσματα.

Στα ενοποιημένα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου δεν ενοποιείται η θυγατρική Cosmos στην Ιαπωνία, μέρος του κύκλου εργασιών της οποίας πραγματοποιείται πλέον μέσω της θυγατρικής Compucon Japan.

Παράλληλα η εταιρία συνεχίζει να πραγματοποιεί κινήσεις εξυγίανσης τόσο σε λειτουργικό όσο και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο επιδιώκοντας συμφωνίες αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων συμβατές με τις επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της εταιρίας από τις 21/4/2009 έχουν μεταφερθεί σε καθεστώς επιτήρησης καθώς στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2008 οι ζημίες του ομίλου ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης χωρίς παράλληλα η εταιρία να έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6, παράγραφοι 1, 4 και 6, του Κανονισμού του Χ.Α., οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις των ανωτέρω αναφερομένων παραγράφων, ήτοι η άρση των λόγων ένταξης στην κατηγορία επιτήρησης και η παροχή στην εταιρία πιστοποιητικού ελέγχου με σύμφωνη γνώμη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v