DT: Ανοικτή σε αύξηση συμμετοχής στον ΟΤΕ

Η Deutsche Telekom, η οποία έχει στην κατοχή της το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι επιθυμεί να αγοράσει το ποσοστό που κατέχουν σήμερα το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

DT: Ανοικτή σε αύξηση συμμετοχής στον ΟΤΕ

Ανοικτό το ενδεχόμενο η Deutsche Telekom στο μέλλον να προχωρήσει στην αγορά του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ άφησε σήμερα ο CFO της γερμανικής εταιρείας Tim Hoettges.

"Έχουμε τη συμφωνία μετόχων η οποία μας δίνει τη δυνατότητα κάποια στιγμή στο μέλλον να αγοράσουμε κάποιο ποσοστό από το ελληνικό δημόσιο. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι καινούριο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Hoettges στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η προσεκτική διατύπωση που χρησιμοποίησε το στέλεχος της D.T., το οποίο να σημειώσουμε ότι τους επόμενους μήνες τίθεται επικεφαλής της εταιρείας, επιβεβαιώνει ότι η D.T. διατηρεί το ενδιαφέρον για ενίσχυση της θέσης της στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, που αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις της στο εξωτερικό.

Η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει στην κατοχή της το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι επιθυμεί να αγοράσει το ποσοστό που κατέχουν σήμερα το Δημόσιο και το ΙΚΑ.

Στην περίπτωση αυτή η ελληνική πλευρά, που ούτως ή άλλως διαθέτει περιορισμένα δικαιώματα πλέον στις αποφάσεις που αφορούν την εταιρεία, θα απολέσει και τα τελευταία δικαιώματα τα οποία προβλέπονταν από τη συμφωνία μετόχων που υπέγραψαν οι δύο πλευρές το 2008, όταν πωλήθηκε το πρώτο ποσοστό στην Deutsche Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v