Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola: Συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Coca Cola 3E μόνο την τελευταία διετία έχει επενδύσει περί τα 160 εκατ. ευρώ δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά. H προσθήκη επιπλέον γραμμών παραγωγής και ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής μονάδας στο Σχηματάρι.

  • του Ιεροκλή Καπογιάννη
Coca Cola: Συνεχίζει τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει η Coca Cola 3E η οποία μόνο την τελευταία διετία έχει επενδύσει περί τα 160 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα εξάλλου προχώρησε στην αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Σχηματάρι, κίνηση που αποτελεί μία ακόμα επένδυση στις εγκαταστάσεις της και ουσιαστική παρέμβαση στην παραγωγική διαδικασία, ενώ αποδεικνύει τις υψηλές προδιαγραφές που ακολουθεί για τη δραστηριότητα της στη χώρα μας.

Η προσθήκη μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής αναψυκτικού αυξάνει σημαντικά την παραγωγική δυναμική του, ενώ η τοποθέτηση μηνυμάτων και πληροφοριών που αφορούν στην εταιρεία καθιστούν το εργοστάσιο ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης, όπου οι επισκέπτες του λαμβάνουν ολοκληρωμένη εικόνα της δραστηριότητας της εταιρείας στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πίσω από τα 250 διαφορετικά προϊόντα που προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές υπάρχει ένα ολόκληρο λειτουργικό δίκτυο, που υποστηρίζεται από την εταιρεία. Σήμερα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί σημαντικό πελάτη για πάνω από 4.500 προμηθευτές, προμηθευτή για 130.000 καταστήματα και εργοδότη για περίπου 2.000 εργαζομένους. Η λειτουργία της αυτή υποστηρίζει και χρηματοδοτεί επιπλέον 43.000 θέσεις εργασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα στο Σχηματάρι Βοιωτίας αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αναψυκτικών και μη-αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη. Η μονάδα λειτουργεί από το 1989, έχει έκταση 120 τετραγωνικά στρέμματα, διαθέτει 10 γραμμές παραγωγής αναψυκτικού και χυμού και διανέμει όλη την ποικιλία των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι, ένα από τα πέντε πρότυπα εργοστάσια του ομίλου, λειτουργεί από το 1989. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της περιοχής.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται συνολικά 240 εργαζόμενοι. Η διοίκηση της εταιρίας θεωρώντας ως σημαντικότερο κεφάλαιο τους ανθρώπους της, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή, την εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο αυτό, το 2011 επενδύθηκαν συνολικά 5.000 ώρες στην εκπαίδευση των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, που αντιστοιχούν σε 20 περίπου ώρες εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο.

Παράλληλα,η Coca Cola Τρία Έψιλον αποδεικνύει διαμέσου της υπεύθυνης λειτουργίας του εργοστασίου, ότι η βιομηχανική δραστηριότητα μπορεί και πρέπει να συνυπάρχει αρμονικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την έμπρακτη συνεισφορά στην τοπική κοινωνία.

Μέσα από τις δράσεις Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει αγγίξει το 80% της ελληνικής επικράτειας .Είναι ενδεικτικό ότι Την τελευταία τριετία η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακύκλωσε 2.600 τόνους απορριμμάτων, αντιστάθμισε 1.400 τόνους αέριων ρύπων, φύτεψε 400.000 δέντρα και καθάρισε 40 χλμ. παραποτάμιων ακτών και 172 χλμ. δασικών εκτάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v