ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Πρώτα το Euronext μετά η απορρόφηση

Η εισαγωγή της θυγατρικής της βέλγικης εταιρείας στο Euronext θα προηγηθεί της απορρόφησης της Βιοχάλκο, σύμφωνα με όσα είπαν εκπρόσωποι της εταιρείας.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Πρώτα το Euronext μετά η απορρόφηση

H διαβεβαίωση ότι η εισαγωγή της θυγατρικής της βελγικής εταιρίας στο Euronext θα προηγηθεί των όποιων κινήσεων απορρόφησης αφορούν την εγχώρια εισηγμένη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ήταν το μόνο ουσιαστικό στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση εκπροσώπων και νομικών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με στελέχη του χρηματιστηρίου.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του χρηματιστηρίου ετέθη θέμα περί του ενδεχομένου διπλής εισαγωγής της βελγικής εταιρείας, και στο ΧΑ παράλληλα με τον Euronext, από την πλευρά της εισηγμένης δεν υπήρξε συγκεκριμένη απάντηση.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα πιθανής Δημόσιας Πρότασης των εισηγμένων θυγατρικών της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, θέμα για το οποίο αναμένεται να αποφανθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά, η εταιρία ανακοίνωσε τα εξής: 

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, εταιρία χαρτοφυλακίου χωρίς παραγωγική δραστηριότητα, συγχωνεύεται και απορροφάται από τη βελγική θυγατρική της, Viohalco SA, που πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών.

H συγχώνευση έχει αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, επ' ωφελεία της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των θυγατρικών της εταιριών.

Δεδομένης της περιορισμένης ρευστότητας από την οποία πλήττεται η Ελληνική Οικονομία και παρά τη στήριξη που έχει λάβει ο Όμιλος από τις Ελληνικές τράπεζες, η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να συνεχισθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις των θυγατρικών της εταιριών και να καλυφθούν σε ανταγωνιστικό κόστος οι αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης, σε μια προοπτική αξιοποίησης του συνόλου της υφιστάμενης και της προστιθέμενης παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου.

Επισημαίνεται ότι, ο Όμιλος υλοποιεί τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ σε Ελληνικές θυγατρικές του, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς τους, και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων αυξημένης προστιθεμένης αξίας.

Η συγχώνευση δεν επηρεάζει τις θέσεις εργασίας στις Ελληνικές θυγατρικές, αντιθέτως δημιουργεί δυνατότητες για την αύξηση της απασχόλησης σε αυτές συνεπεία των νέων επενδύσεων.

Η αναζήτηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία για την περαιτέρω ανάπτυξη των θυγατρικών της εταιριών, μέσω της μεγέθυνσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας σε ένα άκρως απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v