Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Ξεκίνησαν οι εξαγωγές στα ΗΑΕ

Aπό τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εξαγωγές προϊόντων προς τα ΗΑΕ, αλλά και οι εργασίες για την ανέγερση εργοστασίου επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού στο Αμπού Ντάμπι.

  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση
Vivartia: Ξεκίνησαν οι εξαγωγές στα ΗΑΕ

Σάρκα και οστά πήρε από τις αρχές του μήνα η εξαγωγική επέκταση της Vivartia στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) με την παραγωγική διείσδυση του ομίλου να βρίσκεται προ των πυλών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εξαγωγές προϊόντων προς την περιοχή, αλλά και οι εργασίες για την ανέγερση εργοστασίου επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού στο Αμπού Ντάμπι.

Η επένδυση για τη δημιουργία της μονάδας, η έναρξη παραγωγής και λειτουργίας της οποίας αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2014, υπολογίζεται σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 165 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο project, το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική συνεργασία που έχει συνάψει η Vivartia με την Exeed Industries τον βιομηχανικό βραχίονα της National Holding των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), εκτιμάται ότι θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον ελληνικό όμιλο.

Και αυτό γιατί θα απευθυνθεί αρχικά σε μια αγορά 4,7 εκατ. καταναλωτών, αλλά σε δεύτερη φάση ο στόχος είναι να καλύψει ολόκληρη την περιοχή, στην οποία βρίσκονται 330 εκατ. καταναλωτές, το βιοτικό επίπεδο των οποίων είναι ιδιαίτερα υψηλό. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι τα ΗΑΕ, είναι η 25η μεγαλύτερη εισαγωγική οικονομία και έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ΑΕΠ στον κόσμο, ύψους 49.000 δολαρίων.

Παράλληλα ο όμιλος βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και άλλων προτάσεων επέκτασης στο εξωτερικό, ενώ συνεχίζει να διερευνά τις προοπτικές που υπάρχουν για περαιτέρω ανάπτυξη των σημάτων του (Everest, Goody's, Flocafe), εκτός Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v