ΟΠΑΠ: Κύμα παραιτήσεων ενόψει της αλλαγής μετόχου

Για τις 11 Οκτωβρίου προγραμματίζεται η μεταβίβαση των μετοχών του Οργανισμού στην Emma Delta. Κύμα εξόδου από την εταιρεία με στόχο τα παχυλά προγράμματα αποζημίωσης.

ΟΠΑΠ: Κύμα παραιτήσεων ενόψει της αλλαγής μετόχου

Για την 11η Οκτωβρίου προγραμματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών στην Emma Delta. Κίνηση που θα σημάνει την πλήρη αλλαγή βασικού μετόχου, αλλά και διοικητικής ομάδας στον ΟΠΑΠ.

Εν τω μεταξύ, στην εταιρεία παρατηρείται το τελευταίο διάστημα κύμα παραιτήσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται και υψηλόβαθμα στελέχη. Αυτό συμβαίνει, λένε οι πληροφορίες, διότι έχουν το δικαίωμα να πάρουν σημαντικά πακέτα με βάση την υφιστάμενη συλλογική σύμβαση και τις συμφωνίες που έχουν με την εταιρεία.

Τα τελευταία 24ωρα οι παραιτήσεις υπερβαίνουν τις 10, ενώ αναμένονται και άλλες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στους παραιτηθέντες είναι ο κ. Π. Πιπής, επί χρόνια διευθυντής τεχνολογίας και εν συνεχεία διευθυντής ανάπτυξης και σχεδιασμού. Ο ίδιος λέγεται ότι ενδιαφερόταν να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία διαχείρισης των λαχείων.

Επίσης, στους παραιτηθέντες ανήκουν και αρκετά στελέχη από την ομάδα του ΟΠΑΠ που διαχειρίζεται το Στοίχημα.

Οπως εξηγούν στελέχη του οργανισμού, το κύμα εξόδου συνδέεται με το φόβο περί απώλειας του σημερινού ειδικού καθεστώτος με το εφάπαξ και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τη νέα διοίκηση.

Σήμερα οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ λαμβάνουν τη πρώτη δόση του εφάπαξ όταν κλείσουν τα 17 χρόνια υπηρεσίας και το υπόλοιπο ποσό στα 35. Προβλέπεται, επίσης, πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποχωρήσουν και να πάρουν το εφάπαξ που τους αναλογεί (με βάση το συνολικό που θα έπαιρναν αν είχαν 35 χρόνια υπηρεσίας).

Έτσι ένας διευθυντής που αποχωρεί σήμερα μετά από 10 χρόνια υπηρεσίας παίρνει εφάπαξ που υπολογίζεται από τη διαίρεση του ποσού που θα λάμβανε έπειτα από 35 χρόνια διά τα έτη εργασίας στον ΟΠΑΠ (δηλαδή 10).

Πρόκειται για ιδιαίτερα προνομιακή μεταχείριση καθώς στην περίπτωση όπου υπογραφούν ατομικές συμβάσεις θεωρείται σίγουρο πως θα χαθεί το συγκεκριμένο δικαίωμα του προσωπικού και το εφάπαξ θα είναι τουλάχιστον στο μισό.

Επιπλέον δεν θα μπορεί να το λαμβάνει οποιοσδήποτε υπάλληλος αποχωρεί π.χ. μετά από δέκα ή οκτώ χρόνια, όπως ισχύει σήμερα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v