Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρονική:Μειωμένες ζημίες, καλύτερη ρευστότητα

Στα 8,45 εκατ. οι ζημιές. Η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να βελτιώσει τα αποτελέσματά της και στο άμεσο μέλλον να επανέλθει σε κερδοφόρες χρήσεις».

Ηλεκτρονική:Μειωμένες ζημίες, καλύτερη ρευστότητα
Υποχώρηση κύκλου εργασιών από τα 100 στα 84 εκατ. ευρώ, βελτίωση του EBITDA (που παρέμεινε αρνητικό) από το -2,82 στα -2,09 εκατ. ευρώ και υποχώρηση των καθαρών ζημιών από τα 10 στα 8,45 εκατ. ευρώ σημείωσε η Ηλεκτρονική κατά την ετήσια οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2013.

Η πτώση των πωλήσεων αποδίδεται στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε μικρή υποχώρηση στο μικτό περιθώριο κέρδους και σαφής υποχώρηση στα έξοδα λειτουργίας και διάθεσης.

Τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-6,1 εκατ. ευρώ στις 30/6/2013) ωστόσο στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται η μετατροπή του συνόλου πλέον του τραπεζικού δανεισμού σε μακροπρόθεσμο, με αποτέλεσμα στις 30 Ιουνίου η εισηγμένη να διαθέτει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό μικρότερο από το ύψος των διαθεσίμων της (3,73 εκατ. ευρώ).

Η διοίκηση της εταιρείας «αντιλαμβανόμενη την σταδιακή επιβράδυνση της μείωσης των πωλήσεων με διατήρηση των περιθωρίων μικτού κέρδους αλλά και σημαντικές μειώσεις στις δαπάνες ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να βελτιώσει τα αποτελέσματά της και στο άμεσο μέλλον να επανέλθει σε κερδοφόρες χρήσεις».

Επίσης, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την μετατροπή βραχυπρόθεσμων δανείων σε μακροπρόθεσμα, η εισηγμένη θεωρεί πως μειώνουν τον κίνδυνο ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v