Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοχάλκο: Δημόσιες προτάσεις στις θυγατρικές ζητά η ΕΚ

Υποχρέωση να προβεί σε δημόσιες προτάσεις για τις έξι θυγατρικές του ομίλου που είναι εισηγμένες στο ΧΑ έχει η εταιρία Viohalco SA εάν προχωρήσει η διασυνοριακή συγχώνευση, αποφάνθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τι λέει η απόφαση.

Βιοχάλκο: Δημόσιες προτάσεις στις θυγατρικές ζητά η ΕΚ

Να υποβάλει δημόσια πρόταση για όλες τις θυγατρικές που είναι εισηγμένες στο ΧΑ ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τη Βιοχάλκο αν προχωρήσει η διασυνοριακή συγχώνευση της Βιοχάλκο με την θυγατρική Viohalco SA.  

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση "το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έκρινε, λαμβάνοντας υπόψη τη νομοθεσία περί δημοσίων προτάσεων και με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, σχετικά με τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της εισηγμένης στο ΧΑ «ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ» από τη θυγατρική της στο Βέλγιο «Viohalco SA», ότι, εφόσον ολοκληρωθεί ο εταιρικός αυτός μετασχηματισμός, η εταιρία «Viohalco SA» θα έχει την υποχρέωση να προβεί σε δημόσιες προτάσεις για τις εταιρείες του ομίλου «ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΕ» των οποίων οι μετοχές είναι εισηγμένες στο Χ.Α."

Νωρίτερα το Εuro2day.gr μετέδωσε τα εξής: 

Την υποχρεωτική υποβολή δημόσιων προτάσεων για όλες τις εισηγμένες θυγατρικές της Βιοχάλκο Α.Ε. αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία συνεδρίασε σήμερα το πρωί για το θέμα.

Επίσης, και με βάση πηγές του Euro2day.gr, εκπρόσωποι της εταιρείας ενημέρωσαν σήμερα το πρωί το Χρηματιστήριο πως στην επικείμενη γενική συνέλευση, που θα πρέπει να εγκρίνει τη συγχώνευση, θα ζητήσουν να δοθεί έγκριση από το 90% της πλειοψηφίας. Αυτό σε πρώτη ανάγνωση σημαίνει ότι η εταιρεία πιθανότατα να μην ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει ταυτόχρονο dual listing στο Euronext και στο Χ.Α.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v