Πέρασαν τα πακέτα για τον ΟΠΑΠ-Αμεσα ο νέος CEO

Μεταβιβάστηκαν τρία πακέτα συνολικά 105,27 εκατ. μετοχών, συνολικής αξίας 622 εκατ. ευρώ. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στο Δ.Σ. Νέος CEO αναλαμβάνει ο Kamil Ziegler.

Πέρασαν τα πακέτα για τον ΟΠΑΠ-Αμεσα ο νέος CEO

Πέρασαν το πρωί της Παρασκευής μέσω του Χ.Α. τα πακέτα μετοχών για τη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ στην Emma Delta. Συγκεκριμένα, έγιναν τρία πακέτα συνολικά 105.270.000 μετοχών, η αξία των οποίων φτάνει τα 622 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, με την τοποθέτηση του Τσέχου Kamil Ziegler στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τσέχοι θα καταλάβουν και τις θέσεις του οικονομικού διευθυντή, του διευθυνή τεχνολογίας και του διευθυντή marketing. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πλευρά των ξένων εταίρων της Emma Delta θα ελέγχει 6 θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, η πλευρά Μελισσανίδη 2 θέσεις, 1 θέση θα καλυφθεί από τη Lottomatica, ενώ θα προβλέπεται και η κάλυψη μιας θέσης από εκπρόσωπο των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ. Mία θέση θα καταλάβει και η πλευρά Κοπελούζου.

Υπάρχουν και ορισμένες σκέψεις να παραμείνει για ένα διάστημα και ο Κ. Λουρόπουλος μη εκτελεστικός πρόεδρος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από σήμερα το απόγευμα η απόλυτη πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου θα ανήκει στην Emma Delta.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη εισπράξει τα 622 εκατ. ευρώ και τα χρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί σε λογαριασμούς του ελληνικού δημοσίου.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

"Ολοκληρώθηκε σήμερα η αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού της κεφαλαίου στην EMMA DELTA HELLENIC HOLDINGS LIMITED και την είσπραξη από το ΤΑΙΠΕΔ του προβλεπόμενου από τη σύμβαση ποσού των €622 εκατ. Βάσει της σύμβασης αυτής το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να εισπράξει επιπλέον ποσό ύψους €30 εκατ. σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις. 

Το συνολικό ποσό που εισπράττει το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε €712 εκατ. και αποτελείται από τα προαναφερθέντα €652 εκατ. πλέον των μερισμάτων της χρήσης του 2012, ύψους €60 εκατ. που έχουν ήδη καταβληθεί.

Η μεταβίβαση αυτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αποκρατικοποίησης από την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στην αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ ήταν οι Deutsche Bank AG London Branch και NBG Securities, ενώ νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες Καρατζά & Συνεργάτες και Freshfields Bruckhaus Deringer".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v