Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: Πάγος στη συγχώνευση με ΔΙΑΣ

Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία θα περιμένει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφορικά με την ένταξη της ΔΙΑΣ στο άρθρο 99 για να καθορίσει τη στάση της αναφορικά με τη συγχώνευση. Δεν έχει

Σελόντα: Πάγος στη συγχώνευση με ΔΙΑΣ
Η εταιρία Σελόντα ενημερώνει ότι εν όψει της εξέτασης της αίτησης της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες για υπαγωγή της στο άρθρο 99 οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη συνέχιση της διαδικασίας συγχώνευσης έχουν ατονήσει άνευ υπαιτιότητάς της.

Ειδικότερα, δεδομένου ότι η εξέταση της αίτησης της Δίας έχει προσδιοριστεί για τις 18/12/2013, η Σελόντα τονίζει ότι η διοίκησή της θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της για τη διαδικασία συγχώνευσης και θα εισηγηθεί σχετικώς στο διοικητικό συμβούλιο το συντομότερο δυνατόν υπό το φως των τότε δεδομένων.

Επίσης, σημειώνει ότι βάσει της από 11/09/2013 ανακοίνωση της εταιρίας, «... το από 04.04.2013 μνημόνιο συμφωνίας (memorandum of understanding) μεταξύ των δύο εταιρειών, προβλέπει τη δυνατότητα καταγγελίας του και σε περίπτωση συνδρομής γεγονότος αφερεγγυότητας (insolvency event), συμπεριλαμβανομένης της υπαγωγής ή της υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη διαδικασία των άρθρων 99 επ. του Ν. 3588/2007, υπό ορισμένους χρονικούς περιορισμούς».

Καταλήγοντας η εταιρία τονίζει ότι θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό μόλις ληφθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της συγχώνευσης προβλέπει ότι η εταιρία Linnaeus Capital Partners B.V. (και οι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενες από αυτήν επιχειρήσεις) δεσμεύεται για περίοδο δύο ετών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγκέντρωσης:

(α) να αναστέλλεται η άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου της αναφορικά με την εκλογή ή αντικατάσταση μέλους/μελών στο Δ.Σ. της εταιρείας ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε. (στο εξής η «Νηρεύς») και να μην συναφθεί καμία συμφωνία μεταξύ των Εταιρειών και των άλλων μετόχων της Νηρεύς που να δεσμεύει όργανα της Νηρεύς ή τα μέλη αυτών ως προς τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου στις γενικές συνελεύσεις, στο διοικητικό συμβούλιο, κατά τον ορισμό μελών διοικητικού συμβουλίου ή κατά τη διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων,

(β) να μην αυξήσει άμεσα ή έμμεσα την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς, και

(γ) να μην ασκήσει υπό την ιδιότητα του μετόχου της εταιρείας Νηρεύς δικαίωμα μειοψηφίας με αίτημα την παροχή ευαίσθητων από πλευράς δικαίου του ανταγωνισμού εμπορικών πληροφοριών. (ιδίως περί πελατών, πωλήσεων, παραγωγής, προμηθευτών και τιμολογιακής πολιτικής).

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους παραπάνω όρους, οι Εταιρείες απειλούνται με πρόστιμο έως 10% του συνολικού τους τζίρου.

ΔΙΑΣ: Δεν έχει ανασταλεί η διαδικασία συγχώνευσης

Από την πλευρά του, ο όμιλος της ΔΙΑΣ με ξεχωριστή ανακοίνωση, αναφέρει ότι "η διαδικασία της συγχώνευσης δεν έχει ανασταλεί όπως αναφέρεται και στην από 12/09/2013 εταιρική ανακοίνωση του όμίλου".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v