Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίας: Δεν έχει ανασταλεί η συγχώνευση με Σελόντα

Δεν έχει ανασταλεί η συγχώνευση με τη Σελόντα τονίζει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Δίας: Δεν έχει ανασταλεί η συγχώνευση με Σελόντα
Ο όμιλος της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες τονίζει ότι η διαδικασία συγχώνευσης με τη Σελόντα δεν έχει ανασταλεί και ότι ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσης.

Επιπλέον, τονίζει ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ή γεγονός το οποίο να χρήζει ειδικότερης αναφοράς επί του θέματος.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ομόφωνα ενέκρινε την συγκέντρωση υπό τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις:

Η εταιρία Linnaeus Capital Partners B.V.(και οι άμεσα ή έμμεσα ελεγχόμενες από αυτήν επιχειρήσεις) δεσμεύεται για περίοδο δύο ετών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συγκέντρωσης:

α) να αναστέλλεται η άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου της αναφορικά με την εκλογή ή αντικατάσταση μέλους/μελών στο Δ.Σ. της εταιρίας ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ και να μην συναφθεί καμία συμφωνία μεταξύ των Εταιρειών και των άλλων μετόχων της Νηρεύς που να δεσμεύει όργανα της Νηρεύς ή τα μέλη αυτών ως προς τον τρόπο άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου στις γενικές συνελεύσεις, στο διοικητικό συμβούλιο, κατά τον ορισμό μελών διοικητικού συμβουλίου ή κατά τη διοίκηση των εταιρικών υποθέσεων.

β) να μην αυξήσει άμεσα ή έμμεσα την συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς.

γ) να μην ασκήσει υπό την ιδιότητα του μετόχου της εταιρίας Νηρεύς δικαίωμα μειοψηφίας με αίτημα την παροχή ευαίσθητων από πλευράς δικαίου του ανταγωνισμού εμπορικών πληροφοριών. (ιδίως περί πελατών, πωλήσεων, παραγωγής, προμηθευτών και τιμολογιακής πολιτικής).

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τους παραπάνω ορούς οι εταιρίες απειλούνται με πρόστιμο έως 10% του συνολικού τους τζίρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v