Στην Eldorado Gold περνά το project στις Σάπες

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Eldorado προτείνει να προχωρήσει σε διακανονισμό των υποχρεώσεων της Glory προς την Cape Lambert Resources Limited στο project χρυσού της εταιρείας στις Σάπες της Θράκης, έναντι 6,5 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Στην Eldorado Gold περνά το project στις Σάπες

Το κοίτασμα χρυσού στις Σάπες της Θράκης προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Eldorado Gold, μετά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Glory Resources.

Η θυγατρική της, Eldorado Gold Coöperatief, προχωρά στη φιλική, εξωχρηματιστηριακή εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Glory Resources Limited έναντι ποσού περίπου 30,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Eldorado προτείνει -μεταξύ άλλων- να προχωρήσει σε διακανονισμό των υποχρεώσεων της Glory προς την Cape Lambert Resources Limited στο project χρυσού της εταιρείας στις Σάπες της Θράκης, έναντι 6,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, η Glory είναι επικεντρωμένη στην προώθηση του project των Σαπών, που απέχει περίπου 15 χλμ. από το project του Περάματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Glory, το project στις Σάπες διαθέτει συνολικά αποδεδειγμένα και πιθανά αποθέματα χρυσού 637.000 ουγκιών.

«Η απόκτηση του project στις Σάπες επαναβεβαιώνει την πεποίθησή μας για τις γεωλογικές προοπτικές της Θράκης, που, όταν υλοποιηθούν, θα φέρουν σημαντικά οφέλη στην περιοχή καθώς τα αποθέματα αυτά αναπτύσσονται με κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο CEO της Eldorado Gold Corporation, Paul Wright.

«Το project των Σαπών είναι ένα συμπληρωματικό asset στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιό μας και θα υπάρξει όφελος από τις συνέργιες με το Πέραμα και τα άλλα assets μας στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v