Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίζει παράταση η ΔΕΗ για την Αλουμίνιο

Mε την απόφαση του το δ.σ. της ΔΕΗ, αναθέτει στον ΑΔΜΗΕ τον ακριβή προσδιορισμό της ημερομηνίας ισχύος της καταγγελίας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να υπερβεί τη 31 Δεκεμβρίου.

Παίζει παράταση η ΔΕΗ για την Αλουμίνιο

Αναστολή της καταγγελίας της σύμβασης με το Αλουμίνιο, αποφάσισε το δ.σ. της ΔΕΗ σε πολύωρη συνεδρίασή του. Η απόφαση ελήφθη μετά από παρέμβαση του Διαχειριστή του Συστήματος- ΑΔΜΗΕ, ο οποίος με έγγραφό του επισήμανε στη ΔΕΗ ότι η ανακοίνωσή της για καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ισχύ τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, παραβίαζε τον κώδικα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος προβλέπει την παραχώρηση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, προκειμένου ένας προμηθευτής να καταγγείλει σύμβαση με πελάτη του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η καταγγελία της σύμβασης αναγγέλθηκε στις 7 Νοεμβρίου με ισχύ στις 18.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, με την απόφαση του το δ.σ. της ΔΕΗ, αναθέτει στον ΑΔΜΗΕ τον ακριβή προσδιορισμό της ημερομηνίας ισχύος της καταγγελίας, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να υπερβεί τη 31 Δεκεμβρίου.

Στην ουσία με την απόφασή της η ΔΕΗ, αξιοποιεί τον ΑΔΜΗΕ προκειμένου να κατεβάσει τους τόνους, γιατί δεν είναι δυνατόν να μη γνώριζε τι ακριβώς προβλέπει ο Κώδικας για τις καταγγελίες συμβάσεων. Αφήνει δε να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο περίπου 1,5 μήνα για την προσέγγιση των δύο πλευρών στο θέμα της τιμής. Όπως δε είναι γνωστό η απόφαση της διαιτησίας, το αποτέλεσμα της οποίας εμφανίζεται να μην αποδέχεται η ΔΕΗ, αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v