Lidl: Νέες επενδύσεις 120 εκατ. το 2014

Η Lidl θα επενδύσει 120 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα το 2014. Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις αποθήκες που διατηρεί στη Θήβα και τις θέσεις απασχόλησης.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Lidl: Νέες επενδύσεις 120 εκατ. το 2014

Νέες επενδύσεις άνω των 120 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Lidl Hellas στην ελληνική αγορά για το 2014. Ποσό το οποίο, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει διαθέσει η αλυσίδα μέσα σε ένα έτος από την είσοδό της στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επενδύσεις έχουν ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ.

Αυτό το επενδυτικό πλάνο επηρεάζει τη δομή των αποθηκών που διατηρεί η αλυσίδα σήμερα στη Θήβα και έχει θορυβήσει τους 100 εργαζόμενους που απασχολούνται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα πάντως με την κ. Βασιλική Αδαμίδου, PR & Marketing Manager στη Lidl Hellas, η εταιρεία εγγυάται τις θέσεις εργασίας για όσους επιλέξουν να μεταφερθούν στις νέες αποθήκες της Αττικής. Για τις αποθήκες της Θήβας σημείωσε ότι θα γίνει αναδιάρθρωση.

Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά τις νέες επενδύσεις της αλυσίδας, κέντρο βάρους είναι η επέκταση των αποθηκευτικών και Logistics υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να προστεθούν το 2014 στο ελληνικό δίκτυο δύο νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις. Μία στα Καλύβια Αττικής, η έκταση της οποίας σε τελικό στάδιο θα αγγίζει τα 50.000 τ.μ., και μία βόρεια, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Η τελευταία με έκταση 60.000 τ.μ. θα είναι η μεγαλύτερη αποθηκευτική εγκατάσταση της Lidl σε όλη την Ευρώπη.

Η αποθήκη στην Αττική πρόκειται να εφοδιάζει περισσότερα από 60 καταστήματα στον νομό και σε νησιά του Αιγαίου με όλη την ποικιλία προϊόντων της. Η αποθήκη της Θήβας, η οποία μέχρι πρότινος είχε αναλάβει αυτήν τη λειτουργία, πρόκειται μετά από αναδιοργάνωση να συνεχίσει τη λειτουργία της ως κεντρικό σημείο - αποθήκη διανομής Προϊόντων Εβδομαδιαίας Προσφοράς (ΠΕΠ) για όλη την Ελλάδα.

Το νέο αποθηκευτικό συγκρότημα της Σίνδου πρόκειται να αντικαταστήσει στα μέσα του 2014 το πρώτο και μικρότερο αποθηκευτικό συγκρότημα της Lidl, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. 

Τι απαντά η εταιρεία για τη Θήβα

Απαντήσεις για τα σχέδια της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις αποθήκες που διατηρεί στη Θήβα, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες αλλά και για τις θέσεις απασχόλησης, δίνει στο Euro2day.gr η κ. Βασιλική Αδαμίδου. Σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου, η εταιρεία εγγυάται τις θέσεις εργασίας για όσους εργαζόμενους από τη Θήβα επιλέξουν να εργαστούν στην αποθήκη της Αττικής, υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Η ίδια συμπληρώνει πως "η εταιρεία θα υποστηρίξει τους εργαζόμενους της αποθήκης της Θήβας, προσφέροντάς τους εναλλακτικές λύσεις τόσο σε οικονομικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο".

Αυτές περιλαμβάνουν, σύμφωνα με την κ. Αδαμίδου, δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων στα Καλύβια με λεωφορείο της εταιρείας, ενώ για όσους επιλέξουν να μετεγκατασταθούν στην Αττική, η επιχείρηση τους παρέχει έναν έξτρα μισθό ως πριμ και τα έξοδα μετακόμισης. Τέλος όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν θα λάβουν διπλή αποζημίωση.

Σύμφωνα με την ίδια, "το αποθηκευτικό συγκρότημα στην Αττική όχι μόνο διασφαλίζει μελλοντικά τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, αλλά μέσω της νέας λειτουργίας του υπάρχοντος αποθηκευτικού συγκροτήματος της Θήβας -ως κεντρικής αποθήκης διανομής Προϊόντων Εβδομαδιαίας Προσφοράς (ΠΕΠ) για όλη την Ελλάδα- εξασφαλίζεται και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

"Η εταιρεία μας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όταν προκύπτουν αναδιοργανώσεις των υφιστάμενων δομών και δημιουργίας νέων οι εργαζομένοι της να υφίστανται τις λιγότερες δυνατές συνέπειες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v