Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πτώχευση τα ζαχαροπλαστεία «Αγαπητός»

Η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, ώστε να γνωστοποιηθεί επισήμως και με ακρίβεια το σκεπτικό της.

Σε πτώχευση τα ζαχαροπλαστεία «Αγαπητός»

Έπειτα από 79 χρόνια λειτουργίας το φημισμένο ζαχαροπλαστείο Αγαπητός και τα καταστήματα που αποτελούν την αλυσίδα του κηρύχθηκαν σε πτώχευση. Συγκεκριμένα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε σε πτώχευση την εταιρεία «Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, το δικαστήριο απέρριψε ως προς το ένα σκέλος του (αυτό της ανασυγκρότησης) το αίτημα της εταιρείας περί υπαγωγής στο άρθρο 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007).
Όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας, Γαβριήλ Κερμανίδης, πράγματι η εταιρεία κηρύχθηκε σε πτώχευση. Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί, ώστε να γνωστοποιηθεί επισήμως και με ακρίβεια το σκεπτικό της.

Όπως αναφέρουν άλλες πηγές, η απόφαση του δικαστηρίου στοιχειοθετείται πράγματι με βάση το σκεπτικό ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας δεν «έπεισε» για την προοπτική επιβίωσης και ανάκαμψης τής ΑΕ, η οποία έχει σταματήσει τις πληρωμές από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012. Κατά τις ίδιες πηγές, μπορεί η ανώνυμη εταιρεία να κηρύσσεται ως πτωχή, αλλά οι μέτοχοι δεν απαλλάσσονται απ' τις υποχρεώσεις τους έναντι του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ανέρχονται, κατά τις ίδιες πηγές, σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει νόμου, η εταιρεία μπορεί να ασκήσει έφεση εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Το πρώτο ζαχαροπλαστείο με το όνομα «Αγαπητός», είχε ανοίξει στη Θεσσαλονίκη -και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή- το 1944. Η αλυσίδα έφτασε να αριθμεί 11 καταστήματα, πριν πληγεί από την οικονομική κρίση και αναγκαστεί να καταθέσει την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 107.

Πλέον, το όνομα «Αγαπητός» στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται μόνο στο κατάστημα της Παύλου Μελά 6, το οποίο όμως δεν σχετίζεται με την «Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v