Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Focus στη διαχείριση επισφαλειών

Αισιόδοξα τα στελέχη του ομίλου για την οικονομία. Κρίσιμη η συμφωνία με τρόικα για χρηματοδοτικό κενό. Εμφαση στη διαχείριση των προβληματικών δανείων. Τι συζητά με την DG Comp για τις θυγατρικές στα Βαλκάνια.

Alpha Bank: Focus στη διαχείριση επισφαλειών

«Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το 2014 θα ξεκινήσει η ανάπτυξη», τόνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Alpha Bank στους αναλυτές. Το κρίσιμο θέμα με την τρόικα είναι, όπως είπαν, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού τόσο του 2014 όσο και του 2015. «Μεταξύ των λύσεων συμπεριλαμβάνονται και τα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ που βρίσκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», ανέφεραν.

Στρατηγικός στόχος της διοίκησης είναι η σωστή διαχείριση των επισφαλειών και η χορήγηση ασφαλών δανείων, η οποία εκτίμησαν ότι θα ξεκινήσει το 2014. Για τις καταθέσεις είπαν ότι η ολοκλήρωση της ανατιμολόγησης (σ.σ. το πρώτο κύμα υλοποιήθηκε) θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014. 

Σε ό,τι αφορά το πλάνο αναδιάρθρωσης ο όμιλος βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την DGCom, η οποία τους έχει ζητήσει ειδικά για τα Βαλκάνια όπου η τράπεζα έχει μικρό μέγεθος –πλην της Ρουμανίας– να υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v