Forthnet: 15θήμερη η προθεσμία άσκησης του δικαιώματος

Διευκρινίσεις για την αύξηση κεφαλαίου, τα δικαιώματα προτίμησης και τη διαχείριση τυχόν αδιάθετων μετοχών παρέχει η Forthnet σε ανακοίνωσή της.

Forthnet: 15θήμερη η προθεσμία άσκησης του δικαιώματος

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της από 23.08.2012 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της περί αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας (στο εξής η "ΕΓΣ"), όπως αυτές ανακοινώθηκαν στο επενδυτικό κοινό την ίδια ως άνω ημερομηνία, η Forthnet A.E. (στο εξής η "Εταιρεία") ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, σε εκτέλεση των σχετικών εξουσιοδοτήσεων που δόθηκαν προς αυτό από την ΕΓΣ, αποφάσισε τα ακόλουθα:

(α) Η προθεσμία για την άσκηση του Δικαιώματος Προτίμησης να είναι δεκαπέντε (15) ημέρες  αρχομένη από την ημερομηνία που θα καθοριστεί και ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο με μεταγενέστερη απόφασή του, εντός των προθεσμιών του Νόμου (στο εξής η «Περίοδος Άσκησης»).

Η περίοδος καταβολής των κεφαλαίων της αύξησης (στο εξής η «Περίοδος Κάλυψης») θα συμπίπτει με την Περίοδο Άσκησης, δυναμένης να παραταθεί με νεώτερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, σε κάθε περίπτωση εντός των προθεσμιών του Νόμου. Η ημερομηνία έναρξης και λήξης της Περιόδου Κάλυψης θα καθοριστεί και ανακοινωθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο με μεταγενέστερη απόφασή του.

(β) Σε περίπτωση που προκύψουν αδιάθετες μετοχές κατόπιν της άσκησης των Δικαιωμάτων Προτίμησης, Δικαίωμα Προεγγραφής έχουν οι δικαιούχοι των Δικαιωμάτων Προτίμησης, όπως αυτοί έχουν οριστεί από την ΕΓΣ, εφόσον έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους.

(γ) Κάθε Δικαιούχος δύναται να ασκήσει το Δικαίωμα Προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον αριθμού αδιάθετων νέων μετοχών στην Τιμή Διάθεσης που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο την 21.08.2013, και έως το όριο της 1,5 φοράς επί του αριθμού των Νέων Μετοχών που του αναλογούν από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησής του.

(δ) Το Δικαίωμα Προεγγραφής θα ασκείται ταυτόχρονα με την άσκηση του Δικαιώματος Προτίμησης καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Άσκησης και της Περιόδου Κάλυψης, αντίστοιχα.

(ε) Οι ασκήσαντες το δικαίωμα προεγγραφής θα ικανοποιηθούν εάν προκύψουν αδιάθετες Νέες Μετοχές. Εάν ο αριθμός των αδιάθετων Νέων Μετοχών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μετοχών που ζητήθηκαν μέσω των προεγγραφών, οι προεγγραφές θα ικανοποιηθούν στο σύνολο τους. Εάν ο αριθμός των αδιάθετων Μετοχών δεν επαρκεί για την πλήρη ικανοποίηση της ζήτησης των προεγγραφέντων επενδυτών, τότε αυτοί θα ικανοποιηθούν αναλογικά με βάση τον αριθμό των αδιάθετων Νέων Μετοχών που έχουν ζητήσει (Δικαίωμα Προεγγραφής) σε σχέση με το σύνολο των προεγγραφών και μέχρι την πλήρη εξάντληση των αδιάθετων. Τα καταβληθέντα ποσά που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση των αδιάθετων Νέων Μετοχών θα αποδεσμεύονται υπέρ αυτών που
άσκησαν το Δικαίωμα Προεγγραφής.

(στ) Οι λοιπές λεπτομέρειες για την διαδικασία άσκησης του Δικαιώματος Προτίμησης και του Δικαιώματος Προεγγραφής θα περιληφθούν στο Ενημερωτικό Δελτίο που καταρτίζει η Εταιρεία σχετικά με την Αύξηση και στις ανακοινώσεις που θα δημοσιεύσει η Εταιρεία, όπως απαιτείται από την κείμενη νομοθεσία.

(ζ) Η προθεσμία καταβολής της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε από την ΕΓΣ θα είναι μέχρι τέσσερις (4) μήνες και έχει παραταθεί κατά έναν (1) ακόμη μήνα, αρχόμενη από την ημερομηνία λήψης απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών, ήτοι από την 21η .08.2013.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 1 του Ν. 3340/2005, την υπ' αριθ. 3/347/12.7.2005 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το άρθρο 17 του Ν. 3556/2007.

Η παρούσα ανακοίνωση και οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν δεν συνιστούν και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως δημόσια προσφορά ή διαφήμιση των μετοχών της Εταιρείας ούτε πρόσκληση προς υποβολή προσφορών για την απόκτηση των εν λόγω μετοχών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο Ν. 3401/2005. Οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση για την απόκτηση ή διάθεση αυτών των μετοχών θα πρέπει να βασιστεί αποκλειστικά στις πληροφορίες που θα περιλαμβάνονται στο Ενημερωτικό Δελτίο που καταρτίζει η Εταιρεία για την διάθεσή τους με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη δημοσίευσή του σύμφωνα με το Ν. 3401/2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v