ΟΤΕ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από Moody's σε B2

Σε Β2 αναβάθμισε την αξιολόγηση του ΟΤΕ η Moody's διατηρώντας σταθερό το outlook. Η πράξη αξιολόγησης ακολουθεί την πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας σε Caa3.

ΟΤΕ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από Moodys σε B2

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ, από Caa1 σε B2 προχωρά ο οίκος Moody's, θέτοντας σταθερό outlook για την αξιολόγηση.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος αναβάθμισε την πιθανότητα χρεοκοπίας (PD) της ελληνικής εταιρείας κατά τρεις βαθμίδες σε B2 από Caa2.

Επιπρόσθετα, η Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση του Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων GMTN και των ομολόγων που εκδίδει η ΟΤΕ PLC σε Β2 από Caa1.

To outlook σε όλες τις αξιολογήσεις παραμένει σταθερό.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η αναβάθμιση του ΟΤΕ ακολουθεί την πρόσφατη απόφαση της Moody's να αναβαθμίσει την αξιολόγηση των ομολόγων της ελληνικής κυβέρνησης σε Caa3 από C. H αναβάθμιση του ΟΤΕ αντανακλά ακόμα την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία όσον αφορά την απομόχλευση και την διαχείριση του ρίσκου ρευστότητας. 

H Moody's αναμένει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να εμφανίζει βελτιωμένα οικονομικά μεγέθη για τους επόμενους 24 μήνες.

Η αξιολόγηση Β2 του ΟΤΕ και των ομολόγων του προγράμματος GMTN είναι μια βαθμίδα υψηλότερα από το ταβάνι της χώρας στο Β3, γεγονός που αντανακλά: 1) το ότι το χρέος του ΟΤΕ εκδίδεται από μια μη - ελληνική θυγατρική (ΟΤΕ PLC) που υπόκειται στον βρετανικό νόμο 2)το 25% των εσόδων του ΟΤΕ και 20% των ΕΒΙΤDA δημιουργούνται έξω από την Ελλάδα 3)η Moody's αναμένει ότι ο ΟΤΕ θα διατηρήσει ταμειακά υπόλοιπα 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή των ομολόγων 4)η εταιρεία έχει έμμεση στήριξη από τον μεγαλύτερο μέτοχο, την Deutsche Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v