Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεραυνοί Βουρλούμη για συνδικαλιστές-πολιτικούς

Μύδρους εξαπέλυσε ο Π. Βουρλούμης κατά τη διάρκεια ομιλίας του ασκώντας σκληρότατη κριτική σε συνδικαλιστές και την πολιτεία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι πρώτοι έχουν καταλάβει τις καλύτερες θέσεις στον ΟΤΕ. Για την πολιτεία υπογράμμισε πως ”δεν θέλει φασαρίες” ακόμα και αν η εταιρία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Κεραυνοί Βουρλούμη για συνδικαλιστές-πολιτικούς
Ιδιαίτερα επικριτικός σε πρωτοφανή βαθμό εμφανίστηκε ο Π. Βουρλούμης τόσο έναντι των συνδικαλιστών όσο και έναντι της πολιτείας, εξαπολύοντας μύδρους κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα με θέμα ”Πώς θα ξαναχτίσουμε το κράτος στο νέο οικονομικό περιβάλλον”.

Ο κ. Βουρλούμης παρομοίασε τις ΔΕΚΟ με ένα κρουαζιερόπλοιο τονίζοντας ότι ”το πλοίο έχει πρώτη θέση αλλά και θέση καταστρώματος και όλες τις ενδιάμεσες. Η πλοιοκτήτρια εταιρία διαθέτει σωσίβια για μερικούς αλλά όχι για όλους. Άλλοι πληρώνουν εισιτήριο και άλλοι ταξιδεύουν δωρεάν”.

Συνεχίζοντας τόνισε πως ”στο πλοίο μας λοιπόν την πρώτη θέση και μάλιστα λουξ την έχουν καταλάβει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πλήρωμα ή επιβάτες; Δύσκολο να πει κανείς.

Πληρώνονται καλά για να ταξιδεύουν αμέριμνα, έχουν και ειδικά προνόμια, εξασφαλίζουν καμπίνα και για τα παιδιά τους. Αν είναι τυχεροί το καράβι ΔΕΚΟ αποτελεί σκαλοπάτι για το υπερωκεάνειο πολυτελείας της Βουλής”.

Παράλληλα ο κ. Βουρλούμης υπογράμμισε πως ”η πλοιοκτήτρια εταιρία δεν θέλει φασαρίες. Γι’ αυτό μας έβαλαν εδώ και τα αφεντικά τα ψηφίζει το πλήρωμα. Λοιπόν προσοχή, τι κι αν το καράβι έχει πάρει κλίση, τι και αν τελειώνουν τα καύσιμα, τι κι αν σε κάποια φουρτούνα μπορεί να μπατάρουμε;

Αυτές τις απαισιόδοξες σκέψεις πρέπει να τις αποδιώχνουμε, άλλωστε τ’ ακούμε αυτά χρόνια και κούτσα κούτσα το καράβι αρμενίζει, μπάζει αλλά κι οι αντλίες δουλεύουν, έχουμε τους επιβάτες, να τρομπάρουν”.

”Άντε να καβατζάρουμε και τον επόμενο κάβο – εκλογές – και μετά βλέπουμε. Η θάλασσα αρρωσταίνει αλλά δεν πεθαίνει, το ίδιο και η Ελλάδα”, κατέληξε ο κ. Βουρλούμης.

Ο κ. Βουρλούμης ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας τον τίτλο της (Η ζωή σε μία μεγάλη Ελληνική ΔΕΚΟ), υπογραμμίζοντας πως δεν ευθύνεται εκείνος για τον τίτλο αλλά του δόθηκε.

”Εκείνος που τον σκαρφίστηκε πήγαινε οπωσδήποτε γυρεύοντας να με βάλει σε πειρασμό και μάλλον το κατόρθωσε. Ίσως αυτά που θα πω έχουν κάποια δόση υπερβολής – αλλά όσοι ζουν στην όμορφη χώρα μας θα καταλάβουν καλά το νόημά τους” ανέφερε σχετικά ο κ. Βουρλούμης.

”Παίζουν οι ΔΕΚΟ έναν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας μας και γενικότερα στη ζωή του κάθε κατοίκου της. Συγκοινωνίες, ενέργεια, ύδρευση, αποτελούν περίπου προνόμιό τους. Σε όλες σχεδόν τις οικονομικές δραστηριότητες υπάρχουν ΔΕΚΟ, ή διοικητικά-νομικά κατασκευάσματα που δύσκολα ξεχωρίζουν. Στην δημόσια υγεία και εκπαίδευση για παράδειγμα” πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΟΤΕ.

Τόνισε επίσης πως ”δεν είναι βέβαια όλες οι ΔΕΚΟ και παραΔΕΚΟ το ίδιο, αλλά έχουν τόσα κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους που μπορούμε να γενικεύσουμε δίχως κίνδυνο να κατηγορηθούμε. Στις ΔΕΚΟ, ο ακριβής αριθμός των οποίων αποτελεί κρατικό μυστικό, σιτίζονται δεκάδες χιλιάδες ατόμων, σημαντικό ποσοστό όσων έχουν εξασφαλίσει τακτική απασχόληση στην Ελλάδα.

Επίσης οι ΔΕΚΟ τροφοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα με αρκετές χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο. Ένα μεγάλο και αυξανόμενο μέρος του προϋπολογισμού πηγαίνει για να καλύπτει τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ και των Ταμείων τους”.

”Είναι οι ΔΕΚΟ ένα ενδιαφέρον και ιδιόμορφο φαινόμενο της χώρας μας και αξίζει να περιγράψουμε την ζωή εκεί. Αλλά για ποιους; Στις ΔΕΚΟ κατοικούν πολλών ειδών άνθρωποι και η ζωή δεν είναι ίδια για όλους”, υπογράμμισε ο κ. Βουρλούμης.

* Η ομιλία του Π. Βουρλούμη δημοσιεύται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v