Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρονική: Πώς απαντά στην κρίση

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Ιωάννης Στρούτσης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης τόνισε τον στόχο για επάνοδο σε λειτουργική κερδοφορία μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Ηλεκτρονική: Πώς απαντά στην κρίση

Τον στόχο για επάνοδο σε λειτουργική κερδοφορία το επόμενο δωδεκάμηνο και για καθαρή κερδοφορία δύο χρόνια αργότερα διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Ιωάννης Στρούτσης κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

«Παρά την κρίση, γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Κερδίζουμε ή διατηρούμε μερίδια αγοράς, έχουμε πιο γεμάτα καταστήματα, με μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και περισσότερο ικανοποιημένους πελάτες. Ήδη για τέταρτο συνεχόμενο μήνα -και ενώ η αγορά πέφτει- οι πωλήσεις μας διατηρούνται γύρω στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα. Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε πως όταν το ΑΕΠ θα αρχίσει να ανεβαίνει τότε εμείς θα τα πάμε πολύ καλύτερα. Είναι πιθανόν η αγορά να λειτουργήσει με βάση τη λογική του ελατηρίου», σημείωσε ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, ο κ. Στρούτσης δεν στάθηκε μόνο στη διεύρυνση μεριδίων από την εταιρεία του, αλλά αναφέρθηκε γενικότερα και στην πορεία της αγοράς:

«Η αγορά των ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα αντιστοιχεί γύρω στο 0,88% του ΑΕΠ, όταν σε χώρες με παρόμοιο μέγεθος το αντίστοιχο ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο. Η ελληνική αγορά έχει πέσει στα επίπεδα της ρουμανικής. Θεωρώ λοιπόν ότι στην περίπτωση της χώρας μας υπήρξε μια αρνητική υπεραντίδραση της ζήτησης απέναντι στην κρίση και ελπίζω πως κάποια στιγμή αυτό θα διορθωθεί. Θα μπορούσε για παράδειγμα η αγορά μας σε τρία με τέσσερα χρόνια να αποτελεί το 1,1% του ΑΕΠ έναντι του 0,88% που είναι σήμερα, ή του 1,3% που ήταν στο κορυφαίο σημείο της ζήτησης. Να μην ξεχνάμε πως ο κλάδος έχει υποχωρήσει κατά περίπου 45%-47%, όταν το ποσοστό πτώσης του ΑΕΠ είναι περίπου το μισό».

Ο κ. Στρούτσης παραδέχτηκε τις σημαντικές προκλήσεις που υπάρχουν ακόμα, αναφέρθηκε στις ζημίες που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα της Ηλεκτρονικής, ωστόσο επισήμανε μια σειρά θετικές εξελίξεις που έλαβαν χώρα την προηγούμενη οικονομική χρήση, μεταξύ των οποίων η μείωση του κόστους χωρίς περικοπές μισθών, η ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6,25 εκατ. ευρώ, η λήψη νέας χρηματοδότησης από τις τράπεζες, η μείωση του επιτοκιακού κόστους και η γρήγορη αντιμετώπιση της κρίσης στην κυπριακή αγορά.

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων και τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών της εισηγμένης σε κοινές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v