Καθημερινή: Στις 9/1 η Γενική Συνέλευση

Στη Γενική Συνέλευση της Καθημερινής οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν για reverse split και για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Καθημερινή: Στις 9/1 η Γενική Συνέλευση

Για Reverse Split και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καλούνται να αποφασίσουν μεταξύ άλλων οι μέτοχοι της Καθημερινής στη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί στις 9 Ιανουαρίου 2013.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Aύξηση της ονοµαστικής αξίας έκαστης κοινής, ονοµαστικής, µετά ψήφου µετοχής της Εταιρίας µε ταυτόχρονη συνένωση και µείωση του συνολικού αριθµού των κοινών µετοχών της Εταιρίας (reverse split). Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

2. Μείωση του µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας µέσω µείωσης της ονοµαστικής αξίας έκαστης κοινής ονοµαστικής µετά ψήφου µετοχής της Εταιρίας, µε σκοπό το συµψηφισµό σωρευτικών ζηµιών σύµφωνα µε το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύει. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.

3. Αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας σε µετρητά µέσω έκδοσης νέων, κοινών, ονοµαστικών, µετά ψήφου µετοχών και µε δικαίωµα προτίµησης των υφισταµένων µετόχων. Παροχή εξουσιοδοτήσεων στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Εταιρίας προκειµένου να καθορίσει την τιµή διάθεσης των νεοεκδοθησοµένων µετοχών (κατ' άρθρο 13 παρ. 6 του κ.ν. 2190/1920) και να εξειδικεύσει τους όρους της ως άνω αύξησης. Παροχή εν γένει εξουσιοδοτήσεων.

4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας ως προς το κεφάλαιο της Εταιρίας βάσει των αποφάσεων επί των ως άνω υπό (1) έως και (3) θεµάτων ηµερήσιας διάταξης.

5. ∆ιάφορες Ανακοινώσεις

Ειδικότερα το ΔΣ της Καθημερινής αποφάσισε την 11 ∆εκεµβρίου 2013 να προτείνει, µεταξύ άλλων, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των µετόχων της Εταιρίας που έχει συγκληθεί για την 09.01.2014 (στο εξής, η ΕΓΣ),τα ακόλουθα: 

1. Την αύξηση της ονοµαστικής αξίας κάθε κοινής ονοµαστικής µετά ψήφου µετοχής της Εταιρίας από  €0,60 σε €3,0 µε ταυτόχρονη συνένωση και µείωση του συνολικού αριθµού των κοινών µετοχών της Εταιρίας (reverse split) µε αναλογία 5 παλαιές κοινές µετοχές για κάθε 1 νέα κοινή µετοχή ήτοι  από 17.000.000 σε 3.400.000 κοινές ονοµαστικές µετοχές και την παροχή εξουσιοδότησης προς το  ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Εταιρίας για την τακτοποίηση κλασµάτων µετοχών.

2. Τη µείωση του µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά €9.180.000 µέσω της µείωσης της  ονοµαστικής αξίας εκάστης των κοινών ονοµαστικών µετά ψήφου µετοχών από €3,0 (µετά το  reverse split) σε €0,30, µε σκοπό το συµψηφισµό σωρευτικών ζηµιών σύµφωνα µε το άρθρο 4 του  κ.ν. 2190/1920, ως ισχύει, ύψους €9.180.000. H ως άνω µείωση δεν θα επηρεάσει το σύνολο των  ιδίων κεφαλαίων της Εταιρίας, ούτε συνεπάγεται οποιαδήποτε αναπροσαρµογή της τιµής της κοινής  µετοχής στο Χρηµατιστήριο Αθηνών.

3. Την άντληση κεφαλαίων µέχρι του ποσού 9.000.000 Ευρώ από την Εταιρία µέσω αύξησης του µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας µε καταβολή µετρητών και την έκδοση νέων κοινών, ονοµαστικών, µετά ψήφου µετοχών, µε δικαίωµα προτίµησης υπέρ των υφιστάµενων µετόχων της Εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v