Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η «επόμενη μέρα» για την Dionic

Η διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες. Νέα προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων θα γίνει, πιθανότατα, το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Η «επόμενη μέρα» για την Dionic
Μερική τελικά ήταν η κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της DIONIC, καθώς αντλήθηκε το 47,62% του μέγιστου επιδιωκόμενου ποσού, ή 1,904 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον ανώτατο στόχο των 3,99 εκατ. ευρώ.

Στην πράξη, η πορεία της έκδοσης επηρεάστηκε αρνητικά από το γεγονός ότι η τρέχουσα τιμή του τίτλου βρισκόταν χαμηλότερα από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, αλλά και από το γενικότερο οικονομικό κλίμα (έλλειψη ρευστότητας, περιρρέουσα ατμόσφαιρα).

Έτσι, το 1,9 εκατ. ευρώ προήλθε κυρίως από τον πρόεδρο της εισηγμένης κ. Θωμά Ρούμπα και μια ομάδα φίλα προσκείμενων επενδυτών.

Κύκλοι πάντως προσκείμενοι στην DIONIC υποστηρίζουν πως ο... αγώνας συνεχίζεται και πως η μερική κάλυψη της έκδοσης δεν αναμένεται να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τις τράπεζες, με στόχο την αναδιάρθρωση των δανείων του εισηγμένου ομίλου. «Δεν άλλαξε κάτι ως προς αυτό», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η επόμενη μέρα τώρα για την DIONIC περιλαμβάνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες και τη συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος αναδιοργάνωσης.

Νέα προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων θα γίνει πιθανότατα το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αφού προηγουμένως έχει ρυθμιστεί το χρέος με τις τράπεζες και στο βαθμό που θα έχει βελτιωθεί το χρηματιστηριακό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v