Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interamerican: Βράβευση για τον απολογισμό ΕΚΕ

Τα αποτελέσματα benchmarking ανακοινώθηκαν και τα βραβεία επιδόθηκαν από τον πρώτο πρόεδρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ομότιμο καθηγητή Μ. Σοφούλη, κατά τη διάρκεια των εργασιών GRI G4 Launch Event Greece στις 19/12.

Interamerican: Βράβευση για τον απολογισμό ΕΚΕ

H αξιολόγηση του συνόλου των εκδιδομένων στην Ελλάδα Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ερευνητική επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Εργαστήριο Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης), με έτος αναφοράς το 2012, ανέδειξε τον Απολογισμό της INTERAMERICAN στην 3η θέση της κατάταξης, μετά από ανάλυση με βάση τις οδηγίες Global Reporting Initiative (GRI) G3.1, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι οδηγίες απαρτίζονται από 126 δείκτες–στοιχεία.

Η INTERAMERICAN μοιράστηκε το 3ο βραβείο με τον ΟΤΕ και τον Όμιλο Μυτιληναίου (βαθμολογία 50-55%), ενώ το 2ο βραβείο απέσπασαν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Εθνική Τράπεζα (56-59%), με τις εταιρείες ΤΙΤΑΝ και Coca Cola Hellenic να κατακτούν το 1ο βραβείο (60+%).

Η μεθοδολογία αξιολόγησης των Απολογισμών ΕΚΕ βασίζεται στη διερεύνηση της κάλυψης των θεμελιωδών αρχών κατάρτισης μη οικονομικών εκθέσεων, ειδικότερα στα ζητήματα της ουσιαστικότητας (materiality) και αξιοπιστίας (credibility) των πληροφοριών, καθώς και της σχέσης και αλληλεπίδρασης με τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholder identification and engagement). Από τον βαθμό ενσωμάτωσης των αρχών στην κατάρτιση των Απολογισμών προσδιορίζεται ένας συντελεστής βαρύτητας, με τον οποίο σταθμίζονται οι πληροφορίες επίδοσης που παρέχουν οι εταιρείες.

Όπως τόνισε κατά την παρουσίαση του Απολογισμού της INTERAMERICAN ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ, η έκθεση υπευθυνότητας αποτελεί μοχλό αναπροσδιορισμού της εταιρείας μέσα από τη διαμόρφωση στρατηγικής, ανάληψη δεσμεύσεων και διαχειριστικές πρακτικές σε πέντε κομβικούς τομείς: της οικονομίας και διακυβέρνησης, των πελατών και της αγοράς, των εργαζομένων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Κατά το έτος αναφοράς του Απολογισμού, η INTERAMERICAN ενίσχυσε περαιτέρω την ενσωμάτωση της ΕΚΕ στην εταιρική στρατηγική και την αρχή της ουσιαστικότητας της έκθεσης.

Για την εταιρική θέση υπευθυνότητας, ο Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, επισημαίνει: «H INTERAMERICAN εκτιμά ως μείζονος σημασίας τη συμμετοχή της στο δεσμευτικό σύμφωνο των Αρχών της Αειφόρου Ασφάλισης, το οποίο συνδιαμόρφωσε και συνυπέγραψε κατά το 2012 ως μέλος του United Nations Environment Programme Finance Initiative. Υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η συμμόρφωση της Εταιρείας στρατηγικά και λειτουργικά στις εν λόγω Αρχές τη θωρακίζει μακροπρόθεσμα όσον αφορά στη διακυβέρνηση και συνετή διαχείριση των κινδύνων, ενώ παράλληλα τη στρέφει θετικά προς τις προκλήσεις της βελτίωσης της απόδοσης των εργασιών και της καινοτομίας».

Τα αποτελέσματα benchmarking ανακοινώθηκαν και τα βραβεία επιδόθηκαν από τον πρώτο πρόεδρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ομότιμο καθηγητή Μ. Σοφούλη, κατά τη διάρκεια των εργασιών GRI G4 Launch Event Greece στις 19 Δεκεμβρίου στον συνεδριακό χώρο της TUV Austria Hellas, με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ και του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v