EBA: Έντεκα ελληνικές εταιρείες στις καλύτερες της Ευρώπης

Έντεκα ελληνικές εταιρείες πέρασαν στο τελικό στάδιο των European Business Awards, η απονομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στην Αθήνα.

EBA: Έντεκα ελληνικές εταιρείες στις καλύτερες της Ευρώπης

Οι 100 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στον θεσμό των European Business Awards 2013/14 με τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο 'Ruban d'Honneur' -ο οποίος τους δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση του διαγωνισμού- ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκαν και οι 27 National Public Champions (Εθνικοί Πρωταθλητές Ψηφοφορίας) από τις 27 ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ανάμεσα στις 100 εταιρείες (στις οποίες προστίθενται και οι 27 εθνικοί πρωταθλητές ψηφοφορίας) που βραβεύτηκαν με τον τίτλο 'Ruban d'Honneur' συγκαταλέγονται και 10 ελληνικές, γεγονός που αποτελεί εξαιρετική επιτυχία αφού για πρώτη φορά επιλέγεται τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων από τη χώρα μας για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες που βραβεύθηκαν και οι οποίες προτάθηκαν από την RSM Greece, υποστηρικτή και χορηγό των βραβείων στην Ελλάδα, είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

- COCO-MAT: The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award (Βραβείο Διεθνούς Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χρονιάς)
- ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ: The Infosys Business of the Year Award [t/o €150m +] (Βραβείο Infosys για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €150m +])
- Epsilon Net: The RSM Entrepreneur of the Year Award (Βραβείο RSM για τον Επιχειρηματία της Χρονιάς)
- GLOBO GROUP: The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award (Βραβείο Διεθνούς Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χρονιάς)
- ONEX: The RSM Entrepreneur of the Year Award (Βραβείο RSM για τον Επιχειρηματία της Χρονιάς)
- Plaisio Computers: The Infosys Business of the Year Award [t/o €150m +] (Βραβείο Infosys για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €150m +])
- Power Health Hellas: The Award for Customer Focus (Βραβείο για την Επικέντρωση στον πελάτη)
- SARMED : The Infosys Business of the Year Award [t/o €0-25m] (Βραβείο Infosys για την Επιχείρηση της Χρονιάς [κ.ε. €0-25m])
- SEPTONA: The Import/Export Award (Βραβείο Εισαγωγών/Εξαγωγών)
- Terra Creta: The Import/Export Award (Βραβείο Εισαγωγών/Εξαγωγών)

Οι 100 Ruban d'Honneur νικητές έχουν επιλεγεί από επιτροπή κριτών η οποία αποτελείται από Ευρωπαίους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και opinion leaders και διεκδικούν την πρωτιά στην κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται. Η διάκριση 10 εταιρειών από την Ελλάδα αποτελεί μεγάλη επιτυχία αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 15.000 εταιρείες από 27 χώρες.

Επιπλέον, βραβεύτηκε ως National Public Champion (Εθνικός Πρωταθλητής Ψηφοφορίας) με βάση την ψηφοφορία του κοινού, η εταιρεία SKROUTZ. Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα ανοικτής ψηφοφορίας που πραγματοποιείται παράλληλα με τον κύριο διαγωνισμό. Η εταιρεία αυτή έλαβε τις περισσότερες ψήφους για την Ελλάδα. Οι 27 National Public Champions από όλη την Ευρώπη, θα συνεχίσουν να διαγωνίζονται μέχρι το τέλος του διαγωνισμού διεκδικώντας τον τίτλο του European Public Champion.

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, αναφέρει: «Ο βασικός μας στόχος είναι η ανάδειξη και προβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τα European Business Αwards, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πέρυσι δύο ελληνικές εταιρείες, η Γαία Τρόφιμα και το Νοσοκομείο Υγεία, κατέκτησαν δύο από τα δέκα βραβεία στον τελικό. Φέτος είχαμε 46 ελληνικές εταιρείες ως National Champions από τις οποίες τώρα οι 10 ως φιναλίστ και ήδη κάτοχοι του τίτλου Ruban d'Honneur και η 1 ως National Public Champion θα συμμετάσχουν στον τελικό και θα διεκδικήσουν ένα από τα έντεκα βραβεία του τελικού. Είμαστε επομένως πολύ ικανοποιημένοι που για μια ακόμη φορά οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι Έλληνες επιχειρηματίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν, παρά το γεγονός ότι διανύουμε μία από τις δυσκολότερες χρονιές της οικονομικής κρίσης. Θα αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του τελικού».

Στην Ελλάδα το 2014 η τελετή απονομής τον Μάιο

Οι διοργανωτές των βραβείων επέλεξαν την Ελλάδα ως τη χώρα στην οποία θα γίνει ο τελικός των European Business Awards 2013-14. Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός για την Ελλάδα, με μεγάλη προβολή στα ευρωπαϊκά αλλά και στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Η Jaqueline Yanko, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων των European Business Awards, αναφέρει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα Βραβεία θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Αθήνα. Η συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία των ελληνικών επιχειρήσεων στον διαγωνισμό ανταμείβει την προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε και να προωθήσουμε την Αριστεία, τις Βέλτιστες Πρακτικές και την Καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Κοινότητα. Το γεγονός ότι πέρσι 2 από τους 10 τελικούς νικητές των βραβείων προέρχονταν από την Ελλάδα, το ότι η Ελλάδα έχει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η αξεπέραστη πολιτιστική κληρονομιά της είναι λόγοι που κάνουν προφανή την επιλογή μας για τον τόπο διοργάνωσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v