Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ryanair στήνει βάση στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πτήσεις από και προς την Αθήνα ξεκινά από την ερχόμενη θερινή περίοδο η ιρλανδική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair. Θα δημιουργήσει βάση με δύο αεροπλάνα και θα πετά προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Η Ryanair στήνει βάση στο «Ελ. Βενιζέλος»
Δυναμική είσοδο στην αεροπορική αγορά της Αθήνας θα κάνει από τον ερχόμενο Απρίλιο η ιρλανδική εταιρία Ryanair, η οποία πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη θερινή περίοδο ξεκινάει πτήσεις από και προς την Αθήνα.

Η εταιρία θα δημιουργήσει βάση στην ελληνική πρωτεύουσα, με δύο αεροπλάνα που θα σταθμεύουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ το μεγάλο της ατού είναι οι χαμηλές τιμές των ναύλων που θα ξεκινούν από 12 ευρώ ανά διαδρομή.

Η Ryanair θα πετά από την Αθήνα προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

Σε ετήσια βάση υπολογίζει ότι θα μεταφέρει 1,2 εκατ. επιβάτες, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή του εμπορικού της τμήματος Ντέιβιντ Ομπράιαν η δραστηριοποίησή της στην Αθήνα πρόκειται να συμβάλει στη δημιουργία 1.200 θέσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ιρλανδικής εταιρίας χαμηλού κόστους, η Ryanair θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην ελληνική πρωτεύουσα ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει ή όχι διαφοροποίηση στην τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο πολλές φορές έχει επικρίνει για τα υψηλά κόστη του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v