Η MLS λανσάρει προϊόντα-έκπληξη

Καθαρά κέρδη άνω των 1,7 εκατ. ευρώ θα καταγράψει η εταιρία το 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Πού εδράζεται η στρατηγική της, σε ποιους τομείς θα δώσει έμφαση.

Η MLS λανσάρει προϊόντα-έκπληξη

«H MLS βρίσκεται σήμερα στην καλύτερη στιγμή της ιστορίας της, καθώς έχει εισέλθει σε δύο υποσχόμενους τομείς (έξυπνα κινητά και tablets) και μπορεί να προσδοκά σημαντικότατη ανάπτυξη μέσα στην επόμενη τριετία».

Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Γιάννης Καματάκης στα πλαίσια της παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Στα ίδια πλαίσια κινούνται και οι προβλέψεις της MLS για την πορεία των οικονομικών της μεγεθών για τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών από 7,5 εκατ. το 2012 εκτιμάται πως έκλεισε πέρυσι στα 9 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κυμανθεί πάνω από τα 11 εκατ. ευρώ φέτος.

Σε επίπεδο EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) από τα 5 εκατ. του 2012 και τα 5,5 εκατ. του 2013, για φέτος προβλέπεται μια επίδοση άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Και τέλος σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων, από 0,9 εκατ. το 2012 και περίπου 1,2 εκατ. το 2013, για φέτος προβλέπονται καθαρά κέρδη άνω των 1,7 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως στις προαναφερθείσες προβλέψεις δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε ανάληψη κύκλου εργασιών στα πλαίσια των (επισήμως τουλάχιστον...) δρομολογημένων διαγωνισμών του Υπουργείου Παιδείας για την προμήθεια 18.000 διαδραστικών πινάκων (αν τελικά «τρέξουν» οι διαγωνισμοί, η MLS πιστεύει πως θα κερδίσει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της όλης δουλειάς).

Η διοίκηση της MLS βασίζει τις θετικές της προοπτικές για την επόμενη τριετία:

Πρώτον, στην διεύρυνση του μεριδίου που κατέχει στην εγχώρια αγορά έξυπνων κινητών τηλεφώνων, καθώς σκοπεύει το 2014 να διαθέτει 6-8 ενεργά μοντέλα στην αγορά.

Δεύτερον, στην μεγάλη αύξηση των πωλήσεων στα tablets, η μέχρι σήμερα ανοδική πορεία των οποίων είναι αλματώδης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της GFK, η εγχώρια αγορά tablets από 64 χιλιάδες τεμάχια το 2012, ξεπέρασε πέρυσι τα 300 χιλιάδες, θα υπερβεί φέτος τα 450 χιλιάδες και το 2015 θα σκαρφαλώσει πάνω από τα 550 χιλιάδες! Η MLS με σημερινό μερίδιο 6% στη συγκεκριμένη αγορά, στοχεύει να ανεβάσει σημαντικά το μερίδιό της μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τρίτον, στη σταδιακή ανάπτυξη των πωλήσεων έξυπνων τηλεφώνων και tablets στις ξένες αγορές. Πρώτος στόχος φαίνεται να είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ θα εξεταστούν ενδεχομένως και χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως Ρουμανία, Αλβανία, Πολωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Καματάκη, κλειδί της ανάπτυξης της MLS είναι το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, σημειώνοντας πως θα δούμε πολύ σημαντικά πράγματα να βγαίνουν από την εταιρεία στην αγορά μέσα στο 2014. Συγκεκριμένα, επικεντρώθηκε:

Α) Σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα που -για λόγους προστασίας- θα κλειδώνουν και θα ξεκλειδώνουν με φωνή, ή αφή. «Το πρώτο κινητό android με fingerprint είναι ελληνικό, είναι της MLS και βγαίνει τον άλλο μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Β) Στη νέα τεχνολογία στα tablets, όπου το 2014 η εισηγμένη θα προσφέρει συσκευές που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από δύο χρήστες.

Γ) Και σε ένα τρίτο διεθνές προϊόν-έκπληξη, που υπολογίζεται να λανσαριστεί γύρω στα μέσα του έτους.

Επίσης, ο κ. Καματάκης αναφέρθηκε στην πολύ ικανοποιητική ρευστότητα της MLS, προβλέποντας πως η εταιρεία δεν θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, αν δεν ξεπεραστούν οι ανοδικοί στόχοι που έχει θέσει για το μέλλον. Μάλιστα, αν όχι φέτος, το αργότερο από το 2015 και μετά θα αρχίσει εκ νέου να διανέμει λεφτά στους μετόχους της, είτε μέσω μερίσματος, είτε μέσω επιστροφής κεφαλαίου.

Τέλος, σε λίγους μήνες η εταιρεία θα εγκατασταθεί σε νέες εγκαταστάσεις, γεγονός που σύμφωνα με τη διοίκησή της, θα συμβάλει θετικά στην εξέλιξη των εργασιών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v