Κουτσολιούτσος: Σχέδια για δεύτερο farmers market

O κ. Κουτσολιούτσος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και δεύτερου farmers market, στα νότια προάστια αυτήν τη φορά. Το πρώτο θα λειτουργήσει στον Αγιο Στέφανο και θα είναι ανοικτό κάθε Σάββατο.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κουτσολιούτσος: Σχέδια για δεύτερο farmers market

Σε ηλικία 27 ετών δημιούργησε την κοινωνική επιχείρηση «Γίνε Αγρότης» και σήμερα στα 29 του κάνει το επόμενο επιχειρηματικό του βήμα.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, και τη νέα του επιχειρηματική πρωτοβουλία, το Farmers Rebublic, την πρώτη στεγασμένη αγορά παραγωγών (farmers market) στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου και θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο.

Βέβαια πέρα από μια ιδέα χρειάζονται και αρκετά κεφάλαια, τα οποία ο νεαρός επιχειρηματίας κατάφερε να εξασφαλίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται στο ύψος των 600.000-700.000 ευρώ, κι η απόσβεσή της αναμένεται ότι θα γίνει σε βάθος 4ετίας.

Ο τζίρος τον πρώτο χρόνο λειτουργίας προβλέπεται να αγγίξει το 1 εκατ. ευρώ και οι πελάτες τους 300-400 εβδομαδιαίως.

Για το μέλλον ο κ. Κουτσολιούτσος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας και δεύτερου farmers market, στα νότια προάστια αυτήν τη φορά.

Πώς θα λειτουργεί

Το πρώτο ελληνικό farmers market βρίσκεται στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, σε μια στεγασμένη και κλιματιζόμενη αίθουσα 1.200 τ.μ., που διαθέτει παντοπωλείο με 200 προϊόντα, e-shop και διανομή κατ' οίκον, καθώς και λαϊκή αγορά που θα λειτουργεί κάθε Σάββατο 11.00-16.00 και στην οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν 40 παραγωγοί.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο, οι τιμές όπου θα πωλούνται τα προϊόντα μέσω της συγκεκριμένης αγοράς σε σχέση με τα υπάρχοντα κανάλια διανομής θα είναι 30% - 50% φθηνότερες.

Σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς θα πληρώνουν 20 - 30 ευρώ «εισιτήριο» την ημέρα που θα λειτουργεί η αγορά, δηλαδή το Σάββατο. Από τις πωλήσεις του παντοπωλείου και του ηλεκτρονικού καταστήματος, τα οποία και θα λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας, το έσοδο της Farmers Rebublic θα είναι 23% επί του συγκεκριμένου τζίρου.

Σημειώνεται επίσης ότι στον χώρο θα λειτουργεί και κουζίνα, όπου σεφ θα ετοιμάζουν συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v