Επιστρέφει η ΦΑΓΕ στα ράφια του Μαρινόπουλου

Γιατί η κίνηση της γαλακτοβιομηχανίας αναμένεται να ωφελήσει και τις δύο εταιρείες. Πόσο κόστισε στη ΦΑΓΕ η αυστηρή πιστωτική πολιτική στην εσωτερική αγορά.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Επιστρέφει η ΦΑΓΕ στα ράφια του Μαρινόπουλου

Στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας Μαρινόπουλου επιστρέφουν από χθες τα προϊόντα της ΦΑΓΕ. Όπως ανέφεραν στο Euro2day.gr στελέχη της Μαρινόπουλος, η γαλακτοβιομηχανία μετά από έναν και πλέον χρόνο απουσίας από τα καταστήματα της αλυσίδας επανήλθε στα... ράφια της.

Παράγοντες της αγοράς σχολίαζαν ότι η επανατοποθέτηση των προϊόντων της εταιρείας στα ράφια του μεγαλύτερου λιανεμπόρου της χώρας αναμένεται να λειτουργήσει θετικά και για τα δύο μέρη.

Αφενός για τη Μαρινόπουλος, η οποία εμπλουτίζει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που διαθέτει στους καταναλωτές της, και αφετέρου για τη ΦΑΓΕ η οποία αποκτά πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής της χώρας.

Σημειώνεται ότι η ΦΑΓΕ είχε υιοθετήσει αυστηρή πιστωτική πολιτική η οποία της στοίχισε σε τζίρο και μερίδια στην εσωτερική αγορά.

Μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2013 οι πωλήσεις της αν και αυξήθηκαν σε όγκο κατά 6% στις ΗΠΑ, 33,5% στην Ιταλία και 18,8% στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ελλάδα υποχώρησαν 4% (4,3% σε αξία), ενώ το δεύτερο τρίμηνο είχαν μειωθεί κατά 10,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v