Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citibank: Συζητήσεις με Alpha για πώληση δικτύου-καρτών

Η αμερικανική τράπεζα θέλει να διατηρήσει στην Ελλάδα μόνο το shipping και το corporate banking. Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με την Alpha Bank με στόχο την πώληση του δικτύου και των καρτών.

Citibank: Συζητήσεις με Alpha για πώληση δικτύου-καρτών

Η τελευταία πράξη αποχώρησης της Citibank Ελλάδος από το retail banking παίζεται στο παρασκήνιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ξένης τράπεζας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων, με τον όμιλο της Alpha Bank, με στόχο την πώληση του δικτύου των 21 καταστημάτων και ενδεχομένως και του χαρτοφυλακίου των πιστωτικών καρτών.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η Citibank το τελευταίο χρονικό διάστημα χτύπησε και την πόρτα της Τράπεζας Πειραιώς προτείνοντας την πώληση του δανειακού χαρτοφυλακίου των πιστωτικών της καρτών. Οι συζητήσεις με την Πειραιώς φέρεται να έχουν παγώσει και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην προχωρημένη διαπραγμάτευση με την Alpha Bank.

Στην περίπτωση όπου αυτή έχει θετική κατάληξη, η Citibank Ελλάδος μετά από περίπου τρεις δεκαετίες, καθώς επέκτεινε τις εργασίες της στη λιανική τραπεζική τη δεκαετία του '80, θα σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες και συναλλαγές στο retail banking.

Στόχος της αμερικανικής τράπεζας για την Ελλάδα είναι, με βάση τη στρατηγική που εφαρμόζει τα τελευταία έτη, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η διατήρηση του ναυτιλιακού τμήματος (shipping) και των εργασιών του corporate banking (επιχειρηματικά δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις).

Η προτελευταία πράξη της Citibank Ελλάδος όσον αφορά την ενασχόλησή της με το retail banking έγινε πριν από περίπου έξι μήνες, όταν η τράπεζα πούλησε το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών της δανείων σε ξένο fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v