Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola: Στηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα

Πέντε πρωτοβουλίες από την Coca-Cola Hellas και την Coca-Cola Τρία Έψιλον για την ανάδειξη των επιχειρηματικών ταλέντων στην Ελλάδα.

Coca Cola: Στηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα
Η Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas, Coca-Cola Τρία Έψιλον), στο πλαίσιο της έμπρακτης δέσμευσής της για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, στηρίζει πέντε πρωτοβουλίες που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην επανεκκίνηση της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Coca-Cola μέσα στο 2014, στηρίζει και υλοποιεί στην Ελλάδα πέντε πρωτοβουλίες νεανικής επιχειρηματικότητας, παρέχοντας:

- Αποκλειστική χορηγία στον μεγαλύτερο Διεθνή Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Στρατηγικής, Global Μanagement Challenge (GMC) που διεξάγεται με επιτυχία για 9η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, με τη συμμετοχή των πιο αξιόλογων Πανεπιστημίων της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του φετινού διαγωνισμού, 1.165 φοιτητές χωρισμένοι σε 275 ομάδες, θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, εξασκώντας τις γνώσεις τους και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση της δικής τους εικονικής επιχείρησης για 8 εβδομάδες. Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού διαγωνισμού GMC, διαπιστευμένο από το European Foundation of Management Development (EFMD), στηρίζεται στο πιο σύγχρονο πρόγραμμα επιχειρηματικής προσομοίωσης διεθνώς, με ρεαλιστικές προκλήσεις στη διοίκηση μιας επιχείρησης και έχει ως στόχο τη σύνδεση των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο και τη δημιουργία ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

- Mοναδική δυνατότητα σε νέους φοιτητές να εργαστούν στην Coca-Cola Hellas και την Coca-Cola Τρία Έψιλον κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, να ζήσουν την εμπειρία ενός διεθνούς εργασιακού περιβάλλοντος και να λάβουν σημαντικά εφόδια για την μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Συγκεκριμένα:
o Εδώ και δυο δεκαετίες περίπου η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποφοίτων (Graduate Trainee Program), αναγνωρίζοντας και ενθαρρύνοντας τη διάθεση της νέας γενιάς για μάθηση και προσωπική εξέλιξη. Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από το 1992, βοηθά τους νέους αποφοίτους να αποκτήσουν δομημένη γνώση, εργασιακή εμπειρία και σφαιρική εικόνα για τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Εδώ και 20 περίπου χρόνια, έχουν συμμετάσχει συνολικά 162 άτομα από τα οποία το 50% έχει αναλάβει υψηλόβαθμες θέσεις εντός της εταιρείας αλλά και στον Όμιλο Coca-Cola Hellenic.

o Δέκα φοιτητές, από διάφορες ειδικότητες (οικονομικά, marketing, διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, διαφήμιση κλπ) από το DEREE - Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (ACG), θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο πρότυπο και ανταγωνιστικό περιβάλλον της The Coca-Cola Company. Για πέντε μήνες, οι δέκα φοιτητές θα εκπονήσουν την πρακτική τους άσκηση στην επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και συγκεκριμένα στις χώρες Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Ρουμανία και Πολωνία, όπου θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία για τη μελλοντική τους επαγγελματική πορεία.

- Ενίσχυση της ελληνικής κοινότητας των Global Shapers, ενός παγκόσμιου δικτύου που συνεργάζεται στενά με το World Economic Forum και προσφέρει την ευκαιρία σε νέους 20-30 ετών να έρθουν σε επαφή με νέους αντίστοιχων προσόντων, να αξιοποιήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και τις καινοτόμες ιδέες τους, με στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους και να ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

- Υποστήριξη των Athens Start Up Weekends που αποτελεί μέρος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Startup Weekend. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο από ηγέτες και επαγγελματίες με πάθος που δεσμεύονται, μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, να βρεθούν με νέους που έχουν όνειρα και ιδέες, να τους εμπνεύσουν να τις μοιραστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους προκειμένου να κάνουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους πραγματικότητα.

Η κα Νεκταρία Μητράκου, Public Affairs & Communications Manager Greece, Cyprus & Malta, αναφέρει: «Στην Coca-Cola πιστεύουμε στους νέους της Ελλάδας και γι' αυτό «τροφοδοτούμε» το πάθος και την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς ηγετών, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους της χώρας να αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάκαμψη. Για εμάς αποτελεί δέσμευση η υποστήριξη πρωτοβουλιών και νέων ευκαιριών που προσφέρουν στους νέους της χώρας τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. Στηρίζουμε έμπρακτα τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα με πάθος και εταιρική υπευθυνότητα, προσδοκώντας οι νέοι μας να απελευθερώσουν τα πολύτιμα ταλέντα, τη δημιουργικότητα και το δυναμισμό τους.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v