Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ellinair: Πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη για Κίεβο

Είναι η πρώτη φορά που ελληνικός όμιλος tour operator μεταφέρει τους επιβάτες του με την ιδιόκτητη εταιρεία του και το αεροσκάφος του.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ellinair: Πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη για Κίεβο

Την πρώτη της πτήση πραγματοποίησε χθες η αεροπορική εταιρεία Ellinair, του ομίλου Μουζενίδη, πραγματοποιώντας με το ιδιόκτητο RJ 85, 96 θέσεων, πτήση μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του Κιέβου.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ελληνικός όμιλος tour operator μεταφέρει τους επιβάτες του με την ιδιόκτητη εταιρεία του και το αεροσκάφος του. Στον σχεδιασμό είναι η προσθήκη και νέων δρομολογίων προς άλλους προορισμούς, χωρίς να διαταραχθεί η συνεργασία που έχει ο όμιλος Μουζενίδη με την Astra Airlines. Το δρομολόγιο θεσσαλονίκη - Κίεβο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη και Κυριακή).

Στα σχέδια του ομίλου είναι η τροχοδρόμηση ακόμα ενός ιδιόκτητου αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" στις 20 Απριλίου.

Από τον Μάιο ένα τρίτο αεροσκάφος Α319, 150 θέσεων, θα ενταχθεί στο στόλο και θα επιχειρεί για έξι μήνες Μάιο - Οκτώβριο με τα χρώματα και τα σήματα της Ellinair από/προς Κέρκυρα και τις πόλεις Kiev, Donetsk, Kharkiv, Dnepropetrovsk. Οι προορισμοί που θα εξυπηρετούνται από την Ellinair και τις συνεργαζόμενες εταιρείες είναι:

Briansk, Voronezh, Stavropol, Kaliningrad, Riga, Mineralnye Vody, Odessa, Donetsk, Lviv, Moscow, Volgograd, Arkhangelsk, Astrakhan, Omsk, Kazan, Novosibirsk, Saint Petersburg, Perm, Samara, Chelyabinsk, Yekaterinburg, Nizhny Novgorod, Astana, Kharkiv, Bari.

Ο όμιλος Μουζενίδη με βασικό μοχλό τον τουρισμό περιλαμβάνει έντεκα συνολικά εταιρείες διαφόρων αντικειμένων. Οι προβλέψεις για το 2014 ανεβάζουν τον αριθμό των επισκεπτών που θα διακινηθούν από τον όμιλο σε πάνω από 500.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v