Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρονική: Ζημιογόνο αποτέλεσμα στο εξάμηνο

Το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) της εταιρίας ήταν ζημιογόνο (-1,6 εκατ. ευρώ) και η καθαρή ζημία διαμορφώθηκε στα 4,88 εκατ. ευρώ (έναντι 3,15 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης).

Ηλεκτρονική: Ζημιογόνο αποτέλεσμα στο εξάμηνο
Σε υποχώρηση του κύκλου εργασιών της (λόγω οικονομικής κρίσης) από τα 51,4 στα 43 εκατ. ευρώ, υποχρεώθηκε ο όμιλος της Ηλεκτρονικής το πρώτο μισό της χρήσης που λήγει στις 30 Ιουνίου 2014.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) ήταν ζημιογόνο (-1,6 εκατ. ευρώ) και η καθαρή ζημία διαμορφώθηκε στα 4,88 εκατ. ευρώ (έναντι 3,15 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης).

Στις 31/12/2013 τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-11 εκατ. ευρώ), ενώ ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε στα 37 εκατ. ευρώ, με μέσο κόστος δανεισμού 3,3%.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές και υπερέβησαν τα 2,7 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα να αυξηθούν στα 6,4 εκατ. ευρώ.

Ο ορκωτός ελεγκτής επίσης υπενθυμίζει την ύπαρξη φορολογικής υποχρέωσης ύψους 3,69 εκατ. ευρώ, για την οποία η εισηγμένη έχει ασκήσει εμπρόθεσμα προσφυγή και αίτηση αναστολής. Σύμφωνα με τον ορκωτό, η Ηλεκτρονική θα έπρεπε να είχε σχηματίσει ανώτερες προβλέψεις κατά 2,6 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 358 χιλ. ευρώ που έχει σχηματίσει.

Πάντως, η εισηγμένη συνέχισε την πολιτική περιορισμού των λειτουργικών της δαπανών και το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχει θέσει τους στόχους για:

• Εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας.
• Συνέχιση της προσπάθειας για μείωση των δαπανών.
• Διατήρηση του μικτού περιθωρίου κέρδους.
• Ελαχιστοποίηση της μείωσης των πωλήσεων με παράλληλη αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v