Inform Λύκος: Με αποδοχή 70,79% η ΔΠ

Αποτελέσματα προαιρετικής δημόσιας πρότασης της Lykos AG για την απόκτηση μετοχών της Inform Λύκος με αντάλλαγμα 1 μετοχή της Lykos με μία μετοχή της Inform Λύκος ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή της μετρητής.

Inform Λύκος: Με αποδοχή 70,79% η ΔΠ

Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου αποδοχής η Lykos AG θα κατέχει άμεσα και έμμεσα συνολικά 14.568.053 Mετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 70,79% της Inform Λύκος, επιβεβαιώνοντας τον Χαμαιλέων.

Αναλυτικά όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Inform Λύκος αναφορικά με τη Δημόσια Πρόταση της Lykos AG:

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «LYKOS AG», ανακοινώνει τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, την οποία υπέβαλε ο Προτείνων στις 10 Δεκεμβρίου 2013  για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.» , ονομαστικής αξίας 0,62 Ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων ή/και το Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα με τον Προτείνοντα κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το Νόμο.

Η Περίοδος Αποδοχής ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου 2014 και έληξε στις 7 Μαρτίου 2014. Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, προσφέρθηκαν νόμιμα και έγκυρα συνολικά 11.817.766 Μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 57,43% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας (στο εξής οι «Προσφερθείσες Μετοχές»).

Από αυτές, 182.857 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 0,89% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας προσφέρθηκαν έναντι του Ανταλλάγματος σε Μετρητά και 11.634.909 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 56,54% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας προσφέρθηκαν έναντι του Ανταλλάγματος σε Μετοχές, περιλαμβανομένων και των 11.069.300 Μετοχών του Προσώπου που Ενεργεί Συντονισμένα. Από την επεξεργασία των Δηλώσεων Αποδοχής, προκύπτει ότι 210 Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το Αντάλλαγμα σε Μετρητά και 67 το Αντάλλαγμα σε Μετοχές.

Από την επομένη της Ημερομηνίας της Δημόσιας Πρότασης, ήτοι από τις 11 Δεκεμβρίου 2013, μέχρι και τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά συνολικά 2.750.287 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 13,36% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή ανά Μετοχή που δεν υπερέβη το Αντάλλαγμα σε Μετρητά.

Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει άμεσα και έμμεσα συνολικά 14.568.053 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 70,79% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Μετοχών και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει άμεσα το Πρόσωπο που Ενεργεί Συντονισμένα. Πρόσθετες Μετοχές που τυχόν αποκτήσει ο Προτείνων μετά τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής μέχρι και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ως άνω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης δεν περιλαμβάνονται στο ανωτέρω ποσοστό.

Η καταβολή του Ανταλλάγματος σε Μετρητά στους Αποδεχόμενους Μετόχους θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου 2014 αντί στις 14 Μαρτίου 2014, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την καταχώρηση της ΑΜΚ από τις αρμόδιες αρχές στην Αυστρία. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (στο εξής η «ΕΤΕ») θα καταβάλει το Αντάλλαγμα σε Μετρητά σε κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο που επέλεξε ή, σύμφωνα με την παράγραφο 6.2.2 του Πληροφοριακού Δελτίου, θα λάβει αυτό το αντάλλαγμα, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αυτός/αυτή έχει επιλέξει στην οικεία Δήλωση Αποδοχής, δηλαδή: είτε (i) με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του στην ΕΤΕ, είτε (ii) τοις μετρητοίς στον Αποδεχόμενο Μέτοχο, με την προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του/της και έγκυρου αντίγραφου της Δήλωσης Αποδοχής, σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της ΕΤΕ στην Ελλάδα, είτε (iii) με πίστωση του Χειριστή του Αποδεχόμενου Μετόχου. Την ίδια ως άνω ημερομηνία αναμένεται να καταχωρηθούν στο μητρώο/ βιβλίο μετόχων του Προτείνοντα οι δικαιούχοι του Ανταλλάγματος σε Μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v