Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ξεκινά Road shows για έκδοση ΜΟΔ

Παρουσιάσεις σε ξένους επενδυτές από τον όμιλο. Στόχος η αξιοποίηση του θετικού κλίματος και η έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου. Οι επαφές, η προεργασία και πώς θα καθοριστούν τα χαρακτηριστικά της έκδοσης.

ΕΤΕ: Ξεκινά Road shows για έκδοση ΜΟΔ

Παρουσιάσεις σε ξένους επενδυτές ξεκινά άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα, με στόχο την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει σημαντικό μέρος των κεφαλαιακών της αναγκών.

Το αποτέλεσμα των επαφών με τους ξένους επενδυτές θα κρίνει και τα χαρακτηριστικά που θα έχει η έκδοση καθώς η Εθνική επιδιώκει να αξιοποιήσει το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που υπάρχει διεθνώς για ομόλογα υψηλών αποδόσεων.

Η έκδοση ομολόγου που θα προσμετράται στα βασικά εποπτικά κεφάλαια αποτελεί την καλύτερη ενδιάμεση λύση για την τράπεζα προκειμένου να καλυφθεί μέρος των κεφαλαιακών αναγκών ύψους 2,18 δισ. ευρώ.

Με την έκδοση του ομολόγου η Εθνική θα καλύψει ένα κομμάτι των κεφαλαιακών αναγκών και θα ποντάρει εν συνεχεία στα καλύτερα σε σχέση με αυτά που προέβλεπε το stress test αποτελέσματα του ομίλου ώστε να μην χρειασθεί ποτέ η μετατροπή του σε μετοχές.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο στοίχημα καθώς όσο περισσότερο τεκμηριώσει η Εθνική τις προβλέψεις της για ισχυρά αποτελέσματα τόσο χαμηλότερα θα τιμολογηθεί η έκδοση.

Όπως έχει αποκαλύψει η στήλη Χαμαιλέων η Εθνική έχει κάνει προεργασία για την έκδοση ομολόγων συνάπτοντας με ξένες τράπεζες συμφωνία πλαίσιο η οποία μεταξύ άλλων της επιτρέπει να εκδώσει -με διαφορετική τιμολόγηση- και μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο.

Επισήμως η τράπεζα αρνείται να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες, επισημαίνοντας ότι ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης η σύνταξη του πλάνου για την κάλυψη των κεφαλαιακών της αναγκών (capital plan).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v