Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΤΤ: Στενή παρακολούθηση για τις μετοχικές αλλαγές στη Forthnet

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της ΕΕΤΤ αν κριθεί ότι η παρουσία ανταγωνιστών στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό. «Δύσκολο» το θέμα του συνδυαστικού πακέτου της Cosmote.

ΕΕΤΤ: Στενή παρακολούθηση για τις μετοχικές αλλαγές στη Forthnet

Ταχύτητα στις αποφάσεις που αφορούν την τηλεπικοινωνιακή και την ταχυδρομική αγορά αλλά και διαφάνεια στη λήψη τους υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κώστας Λουρόπυλος.

Ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε περίπτωση που κρίνει ότι η παρουσία ανταγωνιστών στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet (Vodofone, Wind) δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό άφησε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο κ. Κώστας Λουρόπουλος ερωτηθείς αναφορικά με το αν η συμμετοχή ανταγωνιστών στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνισμού αρχικά περιορίστηκε να τονίσει ότι δεν θα ήθελε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, καθώς, σημείωσε, δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να τεθεί σε μια press conference.

Κληθείς να διευκρινίσει αν η ΕΕΤΤ έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτα ή κατόπιν αίτησης έρευνα για τον αν υπάρχει πρόβλημα ανταγωνισμού ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Δεληκωστόπουλος τόνισε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν κριθεί σκόπιμο και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου τότε θα κινηθεί.

Τα στελέχη της ΕΕΤΤ σημείωσαν ακόμη ότι η αγορά είναι δυναμική και εξελίσσεται γοργά και η Επιτροπή είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Δύσκολο θέμα η υπόθεση εναλλακτικών εναντίον Cosmote

Ερωτηθείς για το εμπορικό πακέτο της Cosmote στο οποίο συνδυάζονται υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αγοράς εναλλακτικών παρόχων ο κ. Λουρόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα πολύ δύσκολο.

Η πρώτη φάση ήταν τα ασφαλιστικά μέτρα και σε αυτό δράσαμε άμεσα σε χρόνο ρεκόρ, τόνισε. Στην ουσία εξετάζουμε τι πρέπει να γίνει και δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Το θέμα βρίσκεται στο αμόνι του σιδηρουργού αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτε, παρότι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της αγοράς.

Το θέμα θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από μας,κατέληξε ο κ. Λουρόπουλος. Για το θέμα της καταγγελίας της Vodafone εναντίον της Cosmote για παραβίαση των όρων του διαγωνισμού η ΕΕΤΤ σκοπεύει να πραγματοποιήσει μία ακόμη ακρόαση και στην συνέχεια θα λάβει τις αποφάσεις της.

Διαφάνεια και ταχύτητα για όλους

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα διαφάνειας και ταχύτητας στην λήψη των αποφάσεων που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα από την ΕΕΤΤ ο επικεφαλής του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ, ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ τόνισε ότι ο στόχος διαφάνειας αλλά και της ταχύτερης απόκρισης ισχύει για όλους.

«Προσωπικός μου στόχος, τα θέματα να μένουν όσο το δυνατόν λιγότερο στο δικό μας γήπεδο. Πρέπει να αντιδρούμε γρήγορα δεν μπορεί να μας περιμένει η αγορά» σημείωσε σπεύδοντας όμως, παράλληλα να σημειώσει ότι είναι μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ακόμη άγνωστο πότε η ΕΕΤΤ θα το καταφέρει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v