Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Επιστροφή στα κέρδη & στο μέρισμα

Η διοίκηση της Γενικής Εμπορίου θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τη διανομή μερίσματος 409.020 ευρώ, ή 0,017 ευρώ ανά μετοχή.

Γενική Εμπορίου: Επιστροφή στα κέρδη & στο μέρισμα

Παρά τη δυσμενή συγκυρία που επικράτησε στην αγορά, η Γενική Εμπορίου κατάφερε το 2013 να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της (από 24,1 σε 25,6 εκατ. ευρώ), να περιορίσει τις δαπάνες, να επιστρέψει σε κερδοφόρο αποτέλεσμα (από -157 σε +633 χιλιάδες ευρώ) και να σημειώσει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Η διοίκησή της θα προτείνει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τη διανομή μερίσματος 409.020 ευρώ, ή 0,017 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «βασικός στόχος των εταιριών του ομίλου είναι η αύξηση πωλήσεων και της κερδοφορίας τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα προέλθει από δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και θα μεγεθυνθεί μέσα από κλάδους στους οποίους άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται οι εταιρίες του ομίλου.

Η ετοιμότητα των εταιριών του ομίλου, ώστε να ικανοποιούν και τις πλέον απαιτητικές ζητήσεις των πελατών μας, αποτελεί για τη διοίκηση βασική επιδίωξη. Επιπλέον, οι προσπάθειες επέκτασης των πωλήσεων σε χώρες του εξωτερικού, τόσο σε αξία πωλήσεων όσο και σε αριθμό πελατών, έχουν ήδη συνεισφέρει σημαντικά στα οικονομικά αποτελέσματα. Κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση θα ενταθούν ευελπιστώντας στη θετική τους έκβαση και στη διαρκή βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Επίσης, συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού του λειτουργικού κόστους των εταιριών του ομίλου, προκειμένου να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό των εγχώριων και ξένων εταιριών και συνάμα να μετριάσουν την επίπτωσή του στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

Ομοίως, μέσω της περαιτέρω μείωσης των διατηρούμενων αποθεμάτων και της ακολουθούμενης πιστωτικής πολιτικής των εταιριών του ομίλου, θα συνεχισθεί η προσπάθεια επίτευξης θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών και στη νέα χρήση, με στόχο τον περαιτέρω περιορισμό των τραπεζικών δανειακών κεφαλαίων, την εξυγίανση της κεφαλαιουχικής μόχλευσης των εταιριών και την επιπλέον ελάφρυνση των καθαρών αποτελεσμάτων τους από χρηματοοικονομικά έξοδα.

Όσον αφορά τη θυγατρική Γενική Εμπορίου Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε., μετά την κατασκευή και διασύνδεση των δύο Φ/Β πάρκων σε Ασπρόπυργο και Σίνδο συνολικής ισχύος 1 MW, η διοίκηση έχει αποφασίσει να αναστείλει την περαιτέρω επέκταση στον κλάδο. Κύρια αιτία της απόφασης αυτής είναι η αβεβαιότητα και οι συνεχείς φορολογικές αλλαγές σε βάρος των παραγωγών ενέργειας.

Επιπλέον, λόγω του ρευστού κλίματος της αγοράς και της προσπάθειας περιορισμού των δανειακών κεφαλαίων, δεν προβλέπεται κάτι σημαντικό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, στον επενδυτικό τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v