Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναχρηματοδότηση 2,2 δισ. ευρώ για τη ΔΕΗ

Προχωρά η αναχρηματοδότηση του δανεισμού της επιχείρησης. Το νέο δάνειο ύψους 2,2 δισ. έχει πενταετή διάρκεια και αφορά αναχρηματοδότηση ενδιάμεσου δανείου 1,2 δισ. ευρώ που λήγει τον Απρίλιο καθώς και άλλων τραπεζικών δανείων.

  • του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Αναχρηματοδότηση 2,2 δισ. ευρώ για τη ΔΕΗ

Με επιτόκιο λίγο κάτω από το 8% έκλεισε η συμφωνία της ΔΕΗ με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, για δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από την τραπεζική αγορά, ενώ την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Συμφωνήσαμε και υπογράψαμε τους βασικούς όρους πενταετούς δανείου ύψους €2,2 δισ. με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση ενδιάμεσου δανείου € 1,2 δισ. που λήγει τον Απρίλιο καθώς και άλλων δανείων των τραπεζών αυτών», δήλωσε στο σχόλιό του για τα οικονομικά αποτελέσματα.

Το δάνειο έχει πενταετή διάρκεια και αφορά αναχρηματοδότηση ενδιάμεσου δανείου 1,2 δισ. ευρώ που λήγει τον Απρίλιο καθώς και άλλων δανείων των τραπεζών της κοινοπραξίας. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις διήρκεσαν αρκετούς μήνες.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΔΕΗ μέσα στο 2013 εξασφάλισε δάνειο 739 εκατ. ευρώ με κάλυψη από τον γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων για τη μερική χρηματοδότηση της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V, ενώ τις προηγούμενες μέρες υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σύμβαση χρηματοδότησης 235 εκατομμυρίων, στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης από τη γραμμή χρηματοδότησης 415 εκατομμυρίων.

Το προϊόν της δανειακής σύμβασης της ΔΕΗ θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις της περιόδου 2013-2015 για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v