ΟΤΕ: Καλεί 581 στελέχη για άσκηση των stock options

Η προσφορά απευθύνεται συνολικά σε 581 Στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό , στα οποία χορηγήθηκαν Δικαιώματα Προαίρεσης κατά τα έτη 2009 & 2010 και των οποίων τα εν λόγω δικαιώματα έχουν μετατραπεί σε Οριστικά και δύνανται να ασκηθούν.

ΟΤΕ: Καλεί 581 στελέχη για άσκηση των stock options

Την άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης καλούνται να αποφασίσουν εντός του Απριλίου 581 στελέχη του ΟΤΕ, που έχουν λάβει τα σχετικά options το 2009 και το 2010. 

Σε περίπτωση άσκησης του συνόλου των stock options, η μετατροπή θα αφορά συνολικά κατ' ανώτατο σε 9.403.745 ίδιες μετοχές της εταιρίας. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος, τα Στελέχη που είναι δικαιούχοι Οριστικών Δικαιωμάτων Προαίρεσης απόκτησης, (ιδίων) μετοχών ΟΤΕ, καλούνται να δηλώσουν εγγράφως τον Απρίλιο 2014, βάσει υποδείγματος δήλωσης που τους χορηγεί η Εταιρία, την πρόθεσή τους να ασκήσουν -εν όλω ή εν μέρει- τα Οριστικά Δικαιώματά τους και στη συνέχεια να τα ασκήσουν καταβάλλοντας στην Εταιρία το τίμημα έως 30 Απριλίου 2014.

Η προσφορά απευθύνεται συνολικά σε 581 Στελέχη στην Ελλάδα και το εξωτερικό , στα οποία χορηγήθηκαν Δικαιώματα Προαίρεσης κατά τα έτη 2009 & 2010 και των οποίων τα εν λόγω δικαιώματα έχουν μετατραπεί σε Οριστικά και δύνανται να ασκηθούν, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, ήτοι αφορά συνολικά κατ' ανώτατο 9.403.745 (ίδιες) κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρίας.

Με βάση το Πρόγραμμα, η Προνομιακή Τιμή Απόκτησης των ως άνω μετοχών από τα Στελέχη έχει ως εξής:

4,49€ ανά μετοχή για 2.355.849 μετοχές (αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν τον Οκτώβριο του 2010 και θα ασκηθούν με έκπτωση σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, όπως ειδικότερα περιγράφονται κατωτέρω υπό ΙΙ 5)

• 4,77€ ανά μετοχή για 2.055.450 μετοχές (αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν τον Οκτώβριο του 2010 και θα ασκηθούν με έκπτωση σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος όπως ειδικότερα περιγράφονται κατωτέρω υπό ΙΙ 5)

• 5,635€ ανά μετοχή για 1.267.671 μετοχές (αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν τον Οκτώβριο του 2010)

11,26€ ανά μετοχή για 3.724.775 μετοχές (αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν τον Οκτώβριο του 2009)

Σε συνέχεια της άσκησης από τα Στελέχη των Οριστικών Δικαιωμάτων έως 30 Απριλίου 2014 σύμφωνα με τα ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, κατά τον μήνα Μάιο 2014, εφόσον διαπιστώσει ότι πληρούνται οι όροι του Προγράμματος, θα εγκρίνει τη διάθεση ίσου αριθμού ίδιων μετοχών με τον αριθμό των Οριστικών Δικαιωμάτων που θα έχουν ασκηθεί και θα εκδώσει Πιστοποιητικά Δικαιώματος Απόκτησης των ανωτέρω μετοχών, τα οποία θα αποσταλούν στα Στελέχη.

Στη συνέχεια, η Εταιρία θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μεταβιβαστούν οι εν λόγω μετοχές στα Στελέχη και να πιστωθούν στη μερίδα τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο τελικός αριθμός των ίδιων μετοχών ΟΤΕ που θα μεταβιβαστούν στα Στελέχη εξαρτάται από τον αριθμό των Οριστικών Δικαιωμάτων για τα οποία θα υποβληθεί δήλωση άσκησης Οριστικού Δικαιώματος και για τις οποίες θα καταβληθεί το τίμημα. Σημειώνεται ότι τα Στελέχη θα επιβαρυνθούν με το κόστος της χρηματιστηριακής μεταβίβασης των ιδίων μετοχών της Εταιρίας στις μερίδες τους.

Επίσης, η ωφέλεια από την άσκηση stock options όπως προσδιορίζεται από τη διαφορά μεταξύ της τιμής κλεισίματος της μετοχής στο χρηματιστήριο κατά την ημέρα άσκησης μειωμένη κατά την τιμή διάθεσης του δικαιώματος, φορολογείται σαν εισόδημα (παροχή σε είδος) από μισθωτές υπηρεσίες. Περαιτέρω, τυχόν υπεραξία που προκύψει από την πώληση των μετοχών σε τιμή υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος στο χρηματιστήριο που ίσχυε κατά την άσκηση του δικαιώματος, φορολογείται σαν υπεραξία από μεταβίβαση τίτλων.

Σημειώνεται ότι η παρούσα προσφορά:

• απευθύνεται στον ως άνω αναφερόμενο αριθμό Στελεχών (581) τα οποία θα μπορούσαν -λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας τιμής διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών- να αποκτήσουν επωφελώς τις αντίστοιχες των Οριστικών Δικαιωμάτων τους μετοχές ΟΤΕ στις ως άνω Προνομιακές Τιμές απόκτησης.

• δεν απευθύνεται σε Στελέχη (συνολικά 31) που διατηρούν σήμερα Οριστικά Δικαιώματα απόκτησης μετοχών ΟΤΕ (συνολικά 176.810) με Προνομιακή Τιμή Απόκτησης 19,49€ ανά μετοχή (αφορά σε δικαιώματα προαίρεσης που χορηγήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008), καθώς η άσκησή τους δεν καθίσταται επωφελής λαμβανομένης υπόψη της τρέχουσας τιμής διαπραγμάτευσης της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στα άτομα στα οποία απευθύνεται η προσφορά. Το σύνολο των Οριστικών Δικαιωμάτων με τιμή απόκτησης 19,49 ανέρχεται σε 2.524.420.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ολοσχερώς καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 1.387.125.600,87 €, διαιρούμενο σε 490.150.389 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,83 € η καθεμία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v