Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Ιστορικό υψηλό στη συνδρομητική βάση το 2013

Οι συνολικές συνδρομές ξεπέρασαν το 1,084 εκατομμύρια. Στα 382 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2013, στα 64,6 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα EBITDA. Περαιτέρω αύξηση της συνδρομητικής βάσης, ο στόχος της διοίκησης για το 2014.

Forthnet: Ιστορικό υψηλό στη συνδρομητική βάση το 2013

Η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών Nova 3Play συνεχίστηκε και στο 4ο τρίμηνο του 2013 με αποτέλεσμα στο τέλος Δεκεμβρίου οι συνολικές συνδρομές να φτάσουν τις 1.084.693 σημειώνοντας ιστορικό υψηλό τονίζει η Forthnet σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα 2013.

Στο 4ο τρίμηνο του 2013 το μερίδιο αγοράς σε νέους συνδρομητές LLU ανήλθε στο 55,3% ενώ το μερίδιο αγοράς σε συνδρομητές LLU διαμορφώθηκε στο 31,3% (+2,7 στο 2013).

Όπως σημειώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου σημειώθηκε νέο ιστορικό υψηλό σε συνδρομητές PayTV (452 χιλιάδες). Παράλληλα καταγράφεται περαιτέρω μείωση της πτώσης των εσόδων λιανικής στο 4ο τρίμηνο του 2013, λόγω της εμπορικής επιτυχίας του Nova 3Play.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 12μηνο του 2013, ανήλθε στα 382,4 εκ. ευρώ, μειωμένος σε σχέση με το 12μηνο του 2012, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών. Η μείωση του τζίρου, προσαρμοσμένη όσον αφορά τον λογιστικό χειρισμό των εσόδων στα οποία η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, είναι στο επίπεδο του 5,8%.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν σε σχέση με το 2012, η μείωση των εσόδων επιβραδύνεται. Στο 4ο τρίμηνο τα ομαλοποιημένα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η αντίστοιχη μείωση στο 9μήνο ήταν στο 6,3%.

Η τάση αυτή είναι πιο εμφανής στα έσοδα λιανικής εξαιτίας της εμπορικής επιτυχίας του Nova 3Play. Η αυξανόμενη συνδρομητική βάση αρχίζει να βελτιώνει τα έσοδα λιανικής με το 4ο τρίμηνο να εμφανίζει σχεδόν μηδενική μείωση εσόδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Η επίπτωση των αυξημένων νέων συνδρομητών του 4ου τριμήνου δεν αποτυπώνεται πλήρως στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Το προσαρμοσμένο EBITDA του 12μήνου του 2013 ανήλθε στα 64,6 εκ.€, αντί 73,9 εκ.€ του 12μήνου του 2012, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών. Η αυξημένη απόκτηση συνδρομητών, η μείωση του μέσου εσόδου ανά συνδρομητή καθώς και το κόστος αντικατάστασης των αποκωδικοποιητών παλαιάς γενιάς με νέας τεχνολογίας επηρέασαν το EBITDA του 12μήνου.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Δεκέμβριο του 2013 μειώθηκε κατά 10 εκ. € σε σχέση με την αρχή του έτους και πλέον ανέρχεται σε 325 εκ. €

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πάνο Παπαδόπουλο:

«Το 2013, η Forthnet επαναπροσδιόρισε την εμπορική πολιτική της, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες του νοικοκυριού για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Εκμεταλλευόμενη το μοναδικό περιεχόμενο της Nova, προχώρησε στο λανσάρισμα της υπηρεσίας Nova 3Play, η οποία γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό και ήταν η πρώτη εταιρεία που προσέφερε απεριόριστες κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο προς όλα τα κινητά. Στις αρχές του 2014, η εταιρεία ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 29,1εκ.€, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση της.

Με καταγεγραμμένη σημαντική αύξηση στη συνδρομητική μας βάση, με διαρκή αναδιάρθρωση στην δομή των κοστολογίων μας και με την αναστροφή της πτωτικής πορείας των εσόδων της λιανικής, ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στις προκλήσεις της εποχής μας. Το 2014, βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας θα είναι η περαιτέρω αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης και η διασφάλιση της ρευστότητας, ενώ θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον σχεδιασμό νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με επίκεντρο πάντα τον πελάτη και τις ανάγκες του».

* Δείτε τα αναλυτικά οικονομικά αποτελέσματα στη στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v